I napočtvrté Plameny venku padly, proti Žihadlům neuspěly v nájezdech

Zveřejněno 07.09.2017 | Tomáš Masař
Moravské Budějovice SKLH Žďár nad Sázavou
P8, čtvrtek 7.9.2017
Moravské Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou MBU - ZNS
Moravské Budějovice:
Brož – Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Kliment, Sobotka, Pelikán, Pucher ml – Havel, Mikeš, Pucher st, Matějka, Rytnauer, Lupač, Horký, Hačecký, Niederhafner
SKLH Žďár nad Sázavou:
Řehoř – Pleva, Lojek, Staněk, Marek, Kolda, Sedláček – Smejkal, Kuřítko, Kunstmüller, Vítek, Beneš, Kovářů, Bureš, Jícha, Juráň, Gregar, Nečas
Branky a nahrávky: 14. Sobotka (Hačecký), 31. Lupač (Rytnauer, Wasserbauer), 38. Horký (st), 42. Rytnauer (Wasserbauer), rozh. náj. Pucher st. – 24. Kuřítko (Gregar, Staněk), 33. Kuřítko (TS), 36. Kunstmüller (Gregar), 44. Pleva (Jícha, Sedláček). Průběh utkání:1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Ani v posledním přípravném zápase se Plamenům nepodařilo na venkovním ledě vybojovat vítězství. Ve vyrovnaném utkání je v nájezdech předčila domácí Žihadla. Skóre utkání se přelévalo z jedné strany na druhou a ani jeden tým si nebyl schopen vypracovat více než jednogólové vedení. Zápas tak po vyrovnaném průběhu dospěl až k samostatným nájezdům, ve kterých byli bohužel šťastnější domácí.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Z první třetiny neuběhlo ani pět minut a domácí Havel byl vyloučen za zásah do oblasti hlavy nebo krku na 5 minut a do konce utkání, což dalo Plamenům příležitost vyzkoušet si dlouhou přesilovku, která bohužel zůstala nevyužita, a navíc byla zkrácena dvouminutovým trestem žďárského Sedláčka. Největší šanci v přesilovce měl Kunstmüller, který ale z brankoviště přestřelil. Jako první tak skórovali domácí, když je ve 14. minutě šťastnou tečí poslal do vedení Martin Sobotka - 0:1. Žihadla tak po první třetině odcházela do kabin s nejtěsnějším vedením.

Plamenům se však hned ve 4. minutě druhé třetiny podařilo vyrovnat. Po přihrávkách Martina Gregara a Pavla Staňka vyrovnával Martin Kuřítko - 1:1. Těsně po polovině utkání šli domácí opět do vedení. Vyloučení Martina Lojka sice nedokázali potrestat, ale hned vteřinu po jeho návratu na led překonal Řehoře přesnou střelou Marek Lupač - 1:2. O necelé dvě minuty později bylo znovu vyrovnáno. Nařízené trestné střílení s přehledem proměnil mezi betony domácího golmana opět Martin Kuřítko - 2:2. Na začátku 36. minuty šly Plameny dokonce do vedení, když vyraženou střelu Martina Gregara do sítě uklidil Luboš Kunstmüller - 3:2. Domácí však poměrně rychle srovnali krok. Pucherem vyhrané buly zužitkoval v 38. minutě přesnou střelou David Horký - 3:3. Do kabin se tak po druhé třetině šlo za smírného stavu.

Začátek třetí třetiny vyšel lépe domácím, kteří využili Plevovo vyloučení z konce předchozího dějství a díky Ladislavu Rytnauerovi šli opět do vedení - 3:4. Plameny kontrovaly v 44. minutě také v přesilovce, Martin Pleva střelou od modré vymetl šibenici, nahrávali Lukáš Jícha a David Sedláček - 4:4. Do konce třetí třetiny se i přes nadějné příležitosti ani jeden z týmů neprosadil, a tak následovalo prodloužení.

Poté co ani 5 nastavených minut nerozhodlo o vítězi zápasu, došlo na samostatné nájezdy. V těch se však bohužel prosadili jen domácí. Jak Pucher tak Matějka své nájezdy proměnili, zatímco na straně Plamenů oba exekutoři, Gregar a Kovářů, domácího golmana nepřekonali. Závěrečné skóre tedy zní 5:4 po samostatných nájezdech pro domácí Žihadla.

Ani na čtvrtý pokus se Plamenům v přípravě nepodařilo přivézt z venkovního ledu vítězství. Zatímco před domácími diváky je jejich úspěšnost poměrně vysoká, na venkovních kluzištích se jim již tolik nedaří. Snad se jim bude na soupeřových hřištích více dařit v ostrých ligových zápasech. Novou sezónu 2. ligy odstartují již příští středu, kdy na domácím ledě přivítají nebezpečný Kolín.

 

Ohlasy po utkání


Radovan Biegl (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):

„Dnes na sebe narazili kvalitní soupeři. První třetinu jsme nehráli moc dobře, Budějovice byly lepší, my jsme hráli zadrženě a vázla nám rozehrávka. Po první pauze se to zlepšilo, vypracovali jsme si šance, a dokonce jsme se dostali do vedení. Bohužel nás srážela zbytečná vyloučení. Domácí mají velmi dobré přesilovky, mají na ně vhodné typy hráčů a z přesilovek nám tak hrozilo největší nebezpečí. Nicméně ke konci jsme měli šance a mohli zápas i rozhodnout, což se nám bohužel nepodařilo, takže utkání skončilo zaslouženou remízou. Nájezdy v přípravě už nic neřeší."