Starší dorost rozstřílel Warrior a k extralize mu stačí jakýkoliv další bodový zisk

Zveřejněno 20.03.2017 | Ondřej Krásný
Warriors Brno SKLH Žďár nad Sázavou
B2, neděle 19.3.2017
Warriors Brno - SKLH Žďár nad Sázavou WBR - ZNS
Warriors Brno: Borský - Pípa, Daněk, Macháň, Rafaj, Miloš - Kunal, Klenec, Bazala, Bernovský, Šmahel, Mudrych, Kudrna, Klimeš, Šutera, Malý, Kocián, Chlubna, Antoňů.
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta - Klodner, Geba, Poizl, Marek, Melichar, Budín - Březina, Nečas J., Koudelka - Fajzrachmanov, Pytlík, Gergel - Cibula, Puczek, Berčík - Jirčík
Branky a nahrávky: 13. Šmahel (Malý, Bernovský) - 31. Poizl (Pytlík, Marek), 37. Březina (Koudelka), 42. Pytlík (Gergel), 49. Gergel (Pytlík), 59. Fajzrachmanov (Pytlík). Rozhodčí: Volf - Čelechovský, Vašíček. Vyloučení: 5:4, navíc Malý (WBR) 10 min. OT, Cibula (ZNS) 5+DU. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 53. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:5.
B R N O - Starší dorostenci Žďáru vyhráli na brněnském ledě vysoko 5:1, ačkoliv po první třetině prohrávali. Po domácí výhře s Opavou stačí svěřencům Radovana Biegla a Jaromíra Pytlíka jakýkoliv bodový zisk. Kvalifikace o extraligu staršího dorostu pokračuje v pátek, kdy Plameny vyrazí na led Opavy.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Vstup do utkání vyšel domácímu mužstvu, které se díky dvěma přesilovým hrám dostalo do varu. Do vedení šel Warrior ve třinácté minutě, kdy Radostu prostřelil Jiří Šmahel - 1:0. Ve zbytku první třetiny se Plamenům srovnat krok nepodařilo.

Od druhé třetiny ale byli na ledě pánem žďárští hokejisté, kteří se ale srovnání dočkali až v polovině zápasu, kdy dostal puk za Borského záda Daniel Poizl - 1:1. Do třetí třetiny šli svěřenci Radovana Biegla s jednobrankovým vedením, což se ukázalo zřejmě za klíčovým moment. Tři minuty před druhým odchodem do kabin zařídil vedení hostům Marek Březina - 1:2.

Brněnský Warrior určitě pomýšlel ve třetí třetině na vyrovnání, ovšem Plameny nedaly domácím žádnou šanci, navíc ve třiačtyřicáté minutě navýšil vedení Žďáru Jaromír Pytlík - 1:3, a o šest minut později definitivně rozhodl Lukáš Gergel - 1:4. Minutu před závěrečnou sirénou jen kosmeticky upravil skóre Ainur Fajzrachmanov - 1:5. Plamenům v následujících dvou kolech stačí k jistotě postupu do extraligy uhrát alespoň bod, vzhledem k dvěma dominantním výhrám, by to neměl být problém, ovšem udělat poslední krok bývá nejtěžší.

| FOTOGALERIE ZE ZÁPASU S OPAVOU

 

Ohlasy po utkání

Jaromír Pytlík (vedoucí trenér SCM, asistent trenéra SD SKLH Žďár nad Sázavou):
"V druhém utkání o postup do ELSD nám chyběl nemocný Nagy k tomu hned v úvodním dějství dostal trest do konce utkání za faul kolenem Cibula a tak jsme museli značně improvizovat. Trochu nás to vyvedlo z rytmu, ale drželi jsme se naší hry a postupem času jsme získávali převahu. Po dvou třetinách byl stav 2:1 v náš prospěch. Tak jako v domácím utkání s Opavou jsme v závěrečné třetině dokázali přidat další branky a bylo rozhodnuto. Je třeba se dobře připravit na dalším utkání, jakýkoli bodový zisk nám dává jistotu postupu do nejvyšší soutěže kategorie staršího dorostu. Jedním z cílů letošní sezóny, který jsme si dali, je postup do ELSD. Tímto krokem bychom získali potřebnou návaznost na ELMD a získali tak jistotu víceletého programu pro hráče."