Plameny předvedly Havlíčkovu Brodu další parádní obrat a vyrovnaly stav série

Zveřejněno 14.03.2017 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
ČF2, úterý 14.3.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva, Beneš, Vítek M., Smejkal, Staněk, Rašner, Kolda , Hort – Červenka, Kunstmüller, Vítek D., Bureš, Kuřítko, Gregar, Čech, Střecha T., Krupka, Kaňka, Juráň, Jícha
BK Havl.Brod: Novák (46. Panec) – Semrád T., Vala, Kulhánek, Duben, Lacina, Semrád M., Kříž, Přidal – Třetina, Endál, Chlubna, Kozlík, Michálek, Kuchta, Ludvík, Navrátil, Křížek, Beneš, Szilva, Cejpek
Branky a nahrávky: 8. Krupka (Kaňka, Beneš), 16. Střecha T. (Beneš, Pleva), 29. Pleva (Kaňka), 38. Kunstmüller (Staněk, Kolda), 44. Střecha T. (Bureš, Kuřítko), 46. Čech (Gregar), 50. Kunstmüller (Gregar, Juráň), 55. Gregar (Kaňka, Pleva) – 5. Semrád T (Lacina, Endál), 5. Michálek (Kozlík, Lacina), 60. Kozlík (Beneš)
Rozhodčí: Held, Pokorný – Mikšík, Čelechovský
Vyloučení: 3:8 Využití: 5:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 1932
Střely na branku: 29:31 (8:13, 8:11, 13:7)
Průběh utkání: 0:2, 8:2, 8:3
Stav série: 1:1
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Téměř dvě tisícovky diváků viděly další parádní vystoupení žďárských hokejistů. Poté, kdy v páté minutě vedl Havlíčkův Brod 0:2, asi málokdo věřil v tak úžasný výsledek. Plameny ale do konce první dvacetiminutovky stihly vyrovnat a pak už následovala spanilá jízda, ve které deklasovaly rivala 8:3. Stejně jako v minulém domácím zápase s tímto soupeřem, ukázali Žďárští, jak se otáčí zápasy. Utkání provázela strhující atmosféra a díky srovnání série na 1:1, je jisté, že se už dnes můžeme těšit na pokračování v sobotu na Bouchalkách.

Foto: Jan Škárka

Reportáž

Už při rozbruslení se tribuny žďárských Bouchalek začaly slušně zaplňovat a nakonec si dnešní utkání nenechalo ujít téměř dva tisíce diváků. A když už pět minut před začátkem utkání začala fandit celá hala, bylo jasné, že atmosféra na stadionu bude opět ohromující.

Ještě více do varu dostala diváky obrovská šance Kaňky hned v první minutě, ale Novák tasil skvělý zákrok a jeho dorážku do polodkryté klece zlikvidoval. Naopak v páté minutě na druhé straně, po další velké šanci domácích, potvrdili známé pořekadlo „nedáš – dostaneš“ brodští hokejisté a to hned dvěma slepenými góly. Nejprve se přesnou trefou z mezikruží prosadil Tomáš Semrád - 0:1 a následně po půl minutě dorážel za Řehořova záda odražený kotouč David Michálek - 0:2.

Domácí však na odpověď nenechali své příznivce dlouho čekat. Hned první přesilovou hru potrestal Lukáš Krupka, když zametl odražený kotouč, po střelách Kaňky a Beneše, do brodské branky – 1:2. Kritické chvíle po vstřelení kontaktní branky zažívali domácí, kteří se museli bránit čtyři minuty v oslabení poté, kdy Smejkal nejprve sekl protihráče a při avizovaném vyloučení ještě stihnul druhý trest za držení. Domácí však skvěle bránili a vynikající Řehoř svůj tým podržel.

V patnácté minutě fauloval hostující Kulhánek a Plameny ukázaly opět soupeři, jak se využívají přesilovky. Beneš našel mezi kruhy najíždějícího Tomáše Střechu a ten parádní střelou zařídil vyrovnání – 2:2. Hned o dvacet sekund později mohl vrátit Bruslařům vedení Semrád, ale pouze rozezvonil tyč žďárské branky. V devatenácté minutě se blýskl svoji hbitou lapačkou Milan Řehoř, jenž fantasticky zlikvidoval téměř jistou branku Michálka.

Nerozhodný stav vydržel až téměř do poloviny zápasu, kdy Plameny již potřetí využily početní výhodu a otočily stav zápasu ve svůj prospěch. Kaňka nabil na modrou Martinu Plevovi, jenž ranou nad Novákův beton poslal Žďár do vedení – 3:2. Hosté se nepučili a ve 36. minutě fauloval Tomáš Semrád. Ani tentokrát se hostům nepodařilo žďárské přesilovkové komando ubránit. Kolda nahrál na modrou Staňkovi a ten vyslal střelu po ledě, kterou za Novákova záda tečoval Luboš Kunstmüller - 4:2. Po půl minutě byl vyloučen Kolda, ale Žďárští byli pozorní a snížení soupeři nedovolili.

Natěšené tribuny tak sledovaly s nadějemi úvod závěrečné třetiny. A po necelých čtyřech minutách jejich očekávání úspěšného konce ještě více přiblížil Tomáš Střecha, kterého zpětnou přihrávkou parádně našel Lukáš Bureš na levém kruhu a žďárský snajpr trefou k protější tyči zvýšil na 5:2. To ovšem psychicky neunesl brodský kapitán Třetina, který si říká „Superstar“ a již radujícího se Střechu atakoval úderem do hlavy, takovým způsobem, že domácí útočník zůstal ležet na ledě a na střídačku a následně do kabiny mu museli pomoct spoluhráči (aktuální stav vypadá na otřes mozku).

Jen o dvě minuty později našel Gregar na modré rozjetého Martina Čecha, ten si vybruslil až před Nováka a poslal černou gumu nad jeho pravý beton – 6:2. Čeněk Novák poté přenechal své místo v brance Michaelu Pancovi. Ale ani ten dalšímu přídělu od Plamenů nezabránil a v 50. minutě po nahrávkách Gregara a Juráně, střelou bez přípravy zvýšil na 7:2 Luboš Kunstmüller.

Svoji herní dominanci korunovaly Plameny v 55. minutě osmou brankou a další, již pátou, využitou přesilovkou po kombinaci Kaňka – Pleva, kterou přesně zakončil Martin Gregar - 8:2. Zřejmě již menší koncentrovanost domácích v posledních okamžicích zápasu, umožnila ještě Davidu Kozlíkovi tři sekundy před závěrečnou sirénou, kosmetickou úpravu skóre na konečných 8:3.

Následně mohly vypuknout velké oslavy vítězství, které se pokusili ohňovými „efekty“ narušit příznivci hostujícího týmu, ale pořadatelé ukázali, že jsou na rozdíl od brodských hráčů, lepšími hasiči a plameny vzápětí uhasili.

Žďárští borci opět ukázali, že domácí stadion prostě nedají. Nicméně stav série je vyrovnaný a pokračuje se hned ve čtvrtek, kdy se čtvrtfinále stěhuje zpátky ve směru toku Sázavy do brodské Kotliny. A zde se odehraje nesmírně důležité utkání o mečbol. Ten si jeden ze soupeřů přiveze v sobotu na Bouchalky, kde již bude moci rozhodnout o svém postupu do dalšího kola play-off.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Myslím, že jsme dnes navázali na tu třetí třetinu v Brodě a celkově jsme byli lepší a od toho gólu na dva jedna, jsme jasně dominovali. Byť to asi k play-off patří, tak mě trochu mrzí, že se hosté uchýlili k takovým unfair zákrokům. Nic nemám proti dohrávání soubojů, to je v pořádku, ale to co předvedl pan Třetina, když se náš hráč raduje z gólu a on mu dá do hlavy pěstí, to bych řekl, že by hráč jeho kvalit neměl dopustit. Pak jsme je zesměšnili a to jim možná brnkalo na nervy. Ale znovu říkám, pokud dohraje souboj u mantinelu, to berem, my jsme na to nachystaní, ale když frajer takhle napadne pěstí hráče, který se raduje z gólu a nečeká to, tak to do hokeje nepatří a určitě by bylo dobré, kdyby se pan Třetina na tom ledě teď hodně hlídal.“

Fotogalerie