Mladší dorostenci slaví třetí výhru v řadě. Porazili Motor

Zveřejněno 11.09.2016 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Motor Č.Budějovice
4., neděle 11.9.2016
SKLH Žďár nad Sázavou - Motor Č.Budějovice ZNS - CEB
SKLH Žďár nad Sázavou: Nedvěd – Hromádka, Primožič, Puczek, Boštík, Trejbal, Malenovský, Pytlík, Tomek, Štola, Vlk, Jindra, Matějka – Tomín, Čermák, Pytlíková, Poizl, Klodner, Pachl, Černohorský
Motor Č.Budějovice: Ludvík (20. M. Dvořák) – Janoch, Schwartz, Hrubec, Toman, Houdek, Čížek, Škvarek, Novák, Beránek – Grossmann, Remta, Svach, Řehout, Procházka, Kubíček, J. Dvořák
Branky a nahrávky: 10. Primožič (Poizl), 33. Puczek (Primožič), 37. Pytlík, 56. Pytlík (Primožič) – 57. Novák (Toman, Čížek)
Rozhodčí: Pilný – Jeletz, Šťastná Vyloučení: 4+TS:2 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 156
Střely na branku: 39:45
Průběh utkání: 4:0, 4:1
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Mladší dorostenci povzbuzení čtvrtečním úspěchem v Brně, dnes nastoupili proti silnému budějovickému Motoru s velkou chutí. Plameny pokřtily nové dresy výhrou nad Jihočechy 4:1, když si tři body připsal Žan Primožič. Tříbodový zisk posunul žďárské mladíky na třetí příčku extraligové tabulky.

Foto: Jakub Janů

Reportáž

Vstup do zápasu byl z obou stran velmi opatrný, ale již v polovině první třetiny se poprvé měnilo skóre. Chytrou přihrávkou zpoza branky našel Poizl Žana Primožiče, který střelou z první prostřelil vše co mu stálo v cestě - 1:0. Vyrovnáno mohlo být již po minutě, kdy ve velké šanci selhal na Nedvědovi hostující Procházka. Motor měl o třicet sekund později další velkou příležitost, ale nabídnuté trestné střílení zůstalo nevyužito.

Na další branku si diváci museli počkat až do poloviny utkání. Předtím ještě Motor nedokázal využít přesilovou hru, ale branka padla na druhé straně. Důraz v brankovišti ukázal po střele Primožiče Jiří Puczek, který dorazil kotouč za záda Dvořáka - 2:0.

Na Bouchalkách ale bylo o čtyři minuty později ještě veseleji. Na trestnou lavici totiž usedl hostující Toman a ještě než se stihl vrátit, Jaromír Pytlík si nabruslil k pravému kruhu a přesnou svižnou ránou rozvlnil síť Motoru - 3:0.

České Budějovice se mohly do hry vrátit krátce po začátku třetí třetiny. Nicméně dvě po sobě jdoucí přesilové hry nedokázaly Jihočeši využít. Definitivum padlo čtyři minuty před koncem základní hrací doby. Na dva pokusy, ale přece dostal za záda Dvořáka kotouč Jaromír Pytlík - 4:0. O osmnáct sekund později přišel o čisté konto Martin Nedvěd. Po přihrávce Tomana zpoza branky prostřelil domácího brankáře Pavel Novák - 4:1.

Mladší dorostenci vyhráli potřetí v řadě a na kontě mají osm bodů, což je po čtvrtém kole extraligy mladšího dorostu řadí na třetí místo za Hradec Králové a Jihlavu. Právě s Duklou čeká žďárské mladíky v neděli nadcházející zápas.