Mladší dorost otočil zápas a porazil Slávii

Zveřejněno 04.09.2016 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Slavia Praha
2., neděle 4.9.2016
SKLH Žďár nad Sázavou - Slavia Praha ZNS - SLA
SKLH Žďár nad Sázavou: Novotný, 20. Nedvěd – Pachl, Poizl, Klodner, Černohorský, Čermák, Pytlíková – Matějka, Pytlík, Malenovský, Boštík, Trejbal, Hromádka, Jindra, Primožič, Puczek, Tomek, Štola
Slavia Praha: Dusil (Němeček) – Moravec, Němeček, Klapka, Hovorka, Čapka, Srdínko, Kučera – Kubánek, Švec, Kižlin, Vojinovič,Urych, Martinec, Křenek, Havrda, Labuzík, Janča, Vlček, Petrák
Branky a nahrávky: 19. Puczek (Klodner), 22. Puczek (Pytlík), 42. Pytlík (Puczek), 44. Pytlík (Primožič), 65. Pytlík – 8. Petrák (Kubánek), 16. Hovorka (Kižlin), 20. Janča, 53. Havrda (Vlček)
Rozhodčí: Homola – Křivohlavý, Klouda
Vyloučení: 3:2 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 176
Střely na branku: 34:31
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3, 4:4, 5:4
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Mladší dorostenci se dnes poprvé představili na domácím stadionu v nové extraligové sezóně. Po čtvrteční těsné prohře v Pardubicích si dnes chtěli spravit chuť a sáhnout si na první body. A to se jim nakonec povedlo, když mladé Plameny dokázaly otočit nepříznivý stav 1:3 a nakonec vyhrát brankou Pytlíka v prodloužení a připsat si první dva body.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

Žďárským mladíkům se vstup do zápasu vůbec nepodařil. V osmé minutě otevřel skóre slávistický Martin Petrák a v šestnácté minutě zvyšoval na 0:2 Mikuláš Hovorka. O tři minuty později sice snížil na 1:2 Jiří Puczek, ale Pražané si čtyři sekundy před koncem první třetiny vzali dvoubrankové vedení zpět, když se po zmatcích před žďárskou brankou dokázal zorientovat Jakub Janča a bez problému zvýšil na 1:3.

Od druhé třetiny ale již domácí zvýšili obrátky a výsledky se začaly dostavovat a s nimi i obrat zápasu. Ve 22. minutě v přesilové hře vystřelil Pytlík od modré a Jiří Puczek tečoval kotouč do slávistické branky. Ještě v prostřední části mohl Puczek dokonat hattrick, ale svůj brejk nedokázal proměnit.

V úvodu třetí dvacetiminutovky si vyměnili role autoři předchozí branky. Střílel Puczek a Jaromír Pytlík dorážkou vyrovnal na 3:3. A za dvě minuty bylo na Bouchalkách ještě veseleji. Po střele Primožiče se ke kotouči dostal opět Jaromír Pytlík a pohotovou střelou poslal Plameny do vedení – 4:3.

Jenomže Slávisté se nevzdali a bojovali o vyrovnání. A to se jim povedlo v 53. minutě, když střelou bez přípravy z levého kruhu rozvlnil síť žďárské branky Maxim Havrda - 4:4. Další branka v základní hrací době nepadla a tak utkání dospělo do prodloužení. V něm rozhodl o zisku dvou bodů pro Plameny završením hattricku Jaromír Pytlík, když půl minuty před vypršením nastaveného času ukončil přesnou trefou utkání - 5:4p.