Začíná čtvrtfinále! Na Bouchalky ve středu přijede Kolín

Zveřejněno 13.03.2018 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou SC Kolín
ČF1, středa 14.3.2018 18:00 ZS na Bouchalkách
SKLH Žďár nad Sázavou - SC Kolín ZNS - KOL
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Dalším soupeřem Plamenů v play off bude starý známý Kolín. Kozlové v posledních letech stabilně hrají na čele druholigové tabulky a ani letošní sezóna nebyla výjimkou, když skončili na 3. příčce hned za Plameny. V prvním kole si pak ve čtyřech zápasech poradili s nevyzpytatelným Nymburkem a mohou tak střádat plány na odvetu za vyřazení v play off v sezóně 2015/2016, kdy byli jako vítězové základní části v čtvrtfinále poněkud překvapivě poraženi právě žďárskými Plameny. O motivaci tak budou mít kolínští hokejisté jistě postaráno a dá se očekávat další třeskutá série plná vzrušení.

KOLÍN SI V PRVNÍM KOLE PORADIL S NYMBURKEM

Středočeši se v základní části umístili s 66 body na 3. místě, 8 bodů za druhými Plameny. Ačkoliv Kozlové poctivě sbírali body i doma, výrazně se jim dařilo především na hřištích soupeřů. V této statistice byli dokonce se ziskem 35 bodů ze všech týmů skupiny Střed nejlepší. V prvním kole čekalo kolínské hokejisty středočeské derby s Nymburkem. Zvláště první dva zápasy byly velice vyrovnané, když v prvním zvítězil Kolín na domácím ledě 2:1 v prodloužení a ve druhém jim to naopak Nymburk na svém hřišti vrátil výhrou 1:0, taktéž v prodloužení. Další dva zápasy přinesly už přece jen jednoznačnější výsledky. Nejprve Kozlové doma zvítězili 5:2 a následně i na ledě soupeře v poměru 5:1.

Jak výsledky napovídají, Kolínští se mohli opřít především o neprostupnou defenzivu, za kterou vynikající výkony podával brankář Martin Sejpal, který v celé sérii inkasoval jen pětkrát a může se pyšnit vynikajícím průměrem 95,19% úspěšnosti zákroků. V ofenzivě pak řádila především dvojice Josef Malý (2+4) a Ondřej Panna (4+2).

PLAMENY PO BOJI UDOLALY KLATOVY

Jak již několikrát naznačilo trenérské duo Plamenů Konečný - Biegl, play off je zcela jiná soutěž než základní část a papírové předpoklady mnohdy neplatí. Zářným příkladem toho je série, kterou žďárští hokejisté svedli s Klatovy. Západočeši nasadili hned několik posil z kádru prvoligové Plzně, zatímco Plamenům chyběl neproduktivnější hráč základní části, Petr Štěpánek. I s touto absencí se však hráči s plamenným Ž na hrudi dokázali vyrovnat a kolektivním výkonem svého nejlepšího střelce i nahrávače dokázali nahradit. Všechny tři zápasy přinesly poměrně velké množství gólů a v prvních dvou dokonce musely Plameny v závěru utkání otáčet nepříznivý výsledek. Nakonec ale ukázaly obrovskou bojovnost a odhodlání a všechny zápasy v rozhodujících momentech zlomily ve svůj prospěch. Série s Klatovy však kromě vynikajícího ofenzivního hokeje plného nasazení ukázala i některé nedostatky, především v obranné fázi, kterých by bylo dobře se v dalších zápasech vyvarovat.

Jednoznačnou hvězdou série se stal obránce Jakub Peslar, který si kromě plnění novopečených otcovských povinností stihl připsat ještě 8 kanadských bodů za 3 góly a 5 nahrávek. Z útočníků mu pak zdatně sekundovali Ondřej Stehlík a Jaromír Pytlík, oba s bilancí 2+3. Nemělo by se zapomínat ani na velmi dobré výkony brankáře Jiřího Slámy, který v klíčových okamžicích vždy mužstvo podržel.

LETOŠNÍ VZÁJEMNÁ BILANCE HOVOŘÍ LEHCE VE PROSPĚCH KOZLŮ

V úvodu již byla zmíněna čtvrtfinálová série z před dvou sezón, ve které žďárští hokejisté ambiciozní Kolín vyřadili a přivodili hráčům od Labe velké zklamání. Kozlové tak do střetnutí s Plameny vstupuji motivováni oplatit svému soupeři dva roky starou porážku. Bilance vzájemných zápasů v této sezóně je poměrně vyrovnaná. Oba týmy se střetly už v rámci přípravy, když v obou případech zvítězili domácí, nejprve Kolín 3:2 v prodloužení, následně Plameny 6:2. Stejný vzorec platil i v průběhu druholigové soutěže, když obě mužstva využila výhodu domácího ledu. Plameny doma vyhrály 3:2 a 5:4 v prodloužení a Kozlové 4:2 a 5:4. Dle bodového zisku byli mírně lepší Kolínští, ale na vítězství je to v letošní sezóně zatím vyrovnané. Dá se tedy očekávat, že podobně vyrovnaná bude i následující série. Jestli se v ní prosadí žďárská ofenzivní smršť nebo převáží kolínská pevná obrana se můžete poprvé přesvědčit již tuto středu 14. 3. od 18:00 buď na žďárských Bouchalkách, nebo prostřednictví online přenosu.

LETOŠNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY
1st 13.09.2017 SKLH Žďár nad Sázavou Kolín3:2
10st 25.10.2017 Kolín SKLH Žďár nad Sázavou4:2
19st 06.12.2017 SKLH Žďár nad Sázavou Kolín5:4 pr.
28so 20.01.2018 Kolín SKLH Žďár nad Sázavou5:4

VSTUPENKY, PŘEDPRODEJ A PARKOVÁNÍ

Ceny vstupenek na čtvrfinále play-off jsou 70,- Kč (děti do 120cm zdarma). Na play-off neplatí sezónní vstupenky "PERMANENTKA". Naopak v platnosti zůstávají desetizápasové vstupenky "TEN".

Od úterý 13.března probíhá předprodej vstupenek na středeční úvodní zápas série. Vstupenky je možné zakoupit v hokejové prodejně SobiSport (nyní provizorně v 1.patře hlavní budovy ZS - dřevěné dveře ve vchodu do stadionu) od 9:30 - 12:00, 13:00 - 17:00). Vyhněte se frontám a zajistěte si vstupenky včas!

Opět budou k dispozici rozšířené parkovací plochy a kromě parkoviště před stadionem, bude možné využít i plochu autocvičiště za rychlobruslařským oválem, případně u fotbalového stadionu. Nezbytná jsou určitá bezpečnostní opatření a vzhledem k předpokládanému zvýšenému zájmu návštěvníků, doporučujeme přijít na utkání s větším předstihem a vstupenky zakoupit co nejdříve, nejlépe v předprodeji tak, abyste se vyhnuli očekávaným frontám.

.

.

Vybavte se na play-off ve fanshopu

Hokejový svátek play-off je třeba také řádně prožít v klubových barvách. Šály, čepice, trička, dresy a další fanouškovské potřeby budou opět pro vás na stánku "fanshop" přímo na stadionu. Celý sortiment vč. cen najdete pod odkazem na našem webu.

Čepice jsou ve dvou barevných variantách a různých velikostech vč. dětských.