V novém roce pěkně zostra. Plameny přivítají na svém ledě Kohouty z Tábora

Zveřejněno 02.01.2018 | Jakub Janů
SKLH Žďár nad Sázavou HC Tábor
25., středa 3.1.2018 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Tábor ZNS - TAB
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Nový kalendářní rok 2018 je tu a s ním i první letošní představení Plamenů na domácím ledě. A dá se očekávat bitva jak se patří. Na Bouchalky přijedou Kohouti z Tábora.

V posledním vzájemném zápase vyhrál Žďár

V posledním zápase mezi těmito soupeři vyhrály na ledě Tábora Plameny a po dlouhých 17 letech si přivezly z města husitů tři body. Již ve druhé minutě sice poslal domácí Tábor do vedení Heřman, ale ještě během první třetiny otočily stav utkání na svou stranu Plameny. Trefil se Bureš, Střecha a Gregar. V té druhé v úvodu zvýšil už na - 1:4 Stehlík. Zhruba v polovině zápasu snížil za domácí Havran. Jenže Plameny o dvě minuty déle opět odpověděly, když se na – 1:5 prosadil Jícha. V posledním dějství přidal šestý a závěrečný gól zápasu mladý Pytlík. Žďár tak po vysoké a velmi cenné výhře - 2:6 bral všechny tři body.

Čeká nás souboj druhého se třetím

Havlíčkův Brod první, Tábor druhý, Žďár třetí – tak jsou obsazeny první tři pozice v tabulce. Žďár má však o jeden zápas méně než právě jejich zítřejší soupeř z Tábora. V případě výhry Žďáru za tři body se tak Plameny s Táborem bodově srovnají a budou mít stále jeden zápas k dobru.

Zatím poslední zápas odehrál Žďár i Tábor na ledě Moravských Budějovic

Tábor do tohoto zápasu vlétl dobře, když se v první třetině trefil Urbanec a poslal tak Tábor do vedení – 0:1. Toto vedení drželi Kohouti až do poloviny třetího dějství. Pak však přišla jejich černá desetiminutovka. Nejprve na – 1:1 snížil Matějka a pak pouhé tři sekundy před koncem třetí třetiny vystřelil výhru Žihadel – 2:1 Horký. Kohouti se tak vraceli bez jediného bodu.

Plameny šly zásluhou Střechy v tomto zápase od šesté minuty do jednobrankového vedení. To jim trvalo do minuty patnácté, jelikož v tu dobu na – 1:1 vyrovnal Pucher. Ve druhé třetině poslal Žihadla do vedení Bulín – 2:1. Jenže necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny se hned ve svém premiérovém zápase za žďárské Plameny trefil poprvé obránce Peslar – 2:2 a šlo se do prodloužení. V něm už v první minutě trefil Kabelka, který tak vystřelil Žihadlům druhý bod. Plameny se tak vracely domů s jedním, i tak cenným bodem.