Starší dorost opět těsně prohrál, tentokrát v Pardubicích

Zveřejněno 18.11.2017 | Tomáš Masař
Dynamo Pardubice SKLH Žďár nad Sázavou
20., sobota 18.11.2017
Dynamo Pardubice - SKLH Žďár nad Sázavou PAR - ZNS
Dynamo Pardubice: Růžička (Nečas) – Dubovči, Oliva, Leder, Pejzl, Secký, Blažej, Šír, Poul, Zeman, Rozlílek, Kostka, Chára, Rohlík, Tobiáš, Bucek
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta (7. Novotný) – Černohorský, Čermák, Klodner, Poizl, Budín, Dospěl, Vlk, Pytlík, Jindra, Kuluris, Marguš, Nagy, Gergel, Vašíček
Branky a nahrávky: 3. Bucek (Zeman), 3. Rozlílek (Tobiáš), 7. Oliva (Bucek, Zeman), 34. Leder (Rozlílek), 56. Bucek (TS) – 11. Gergel (Marguš), 30. Vašíček (Klodner, Dospěl), 32. Gergel (Pytlík), 60. Dospěl (Gergel, Nagy). Rozhodčí: Micka – Svoboda, Špůr. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 39:17 (18:5, 9:7, 12:5). Průběh utkání: 3:0, 3:3, 5:3, 5:4.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - K poslednímu zápasu základní části extraligy staršího dorostu zajížděly mladé žďárské naděje do města perníku. V zápase, který už prakticky nic neřešil, padlo nakonec 9 gólů, bohužel o jeden vstřelený gól byli lepší domácí. Mladé Plameny se sice po špatném začátku dokázaly vrátit do utkání a vyrovnat na 3:3, na další trhák Pardubic už však včas odpovědět nedokázaly.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Do první třetiny aktivněji vstoupili domácí Východočeši a hned ve 3. minutě otevřeli skóre. Po nahrávce Zemana vsítil úvodní branku utkání Jiří Bucek - 0:1. Jen o 21 vteřin později bylo pro mladé Plameny ještě hůř, když z Tobiášovy asistence vytěžil druhý gól Vít Rozlílek - 0:2. Chvíli na to byl vyloučen domácí Zeman, ale přesilovku se žďárským mladíkům využít nepodařilo. Naopak chvíli po jejím skončení se opět radovali hráči Dynama. Agilní Zeman s Buckem připravili gól tentokrát pro Jana Olivu a na začátku 7. minuty tak na světelné tabuli svítilo skóre 0:3 ve prospěch domácích. Třetí gól ve žďárské síti zapříčinil i změnu v brankovišti Plamenů, Radostu vystřídal Novotný. V polovině první třetiny se mladé Plameny přece jen vzchopily a snížily zásluhou Lukáše Gergela na 1:3, asistenci si připsal Tobiáš Marguš. Mnohem spokojenější však po první třetině do kabin zamířili domácí.

Na začátku druhé třetiny se Plameny musely bránit po vyloučení Poizla, ale přesilovku ubránily a v polovině zápasu se nadechly k náporu. V čase 29:27 na rozdíl jediné branky snížil Dominik Vašíček po nahrávkách Dospěla a Klodnera - 2:3. Jen o pár desítek vteřin později si na trestnou lavici za krosček šel odpočinout domácí Dubovči a žďárští mladíci početní výhodu přetavili ve vyrovnání. Po Pytlíkově přihrávce se podruhé v utkání trefil Lukáš Gergel, srovnáno 3:3. Odpověď domácích na sebe však nenechala dlouho čekat, již ve 34. minutě poslal Pardubice znovu do vedení Václav Leder, asistenci si připsal Rozlílek - 3:4. I po druhé třetině tak mohli být spokojenější domácí, i když se jejich náskok smrskl už jen na jeden gól.

Ve třetí třetině se mladé Plameny snažily o vyrovnání, ale jejich snaha dlouho vycházela na zmar. Zdálo se, že definitivní konec žďárským snahám o zisk alespoň nějakého bodu učinilo trestné střílení proměněné domácím Jiřím Buckem v 56. minutě - 3:5. V samotném závěru se ještě hostům v čase 59:59 podařilo zásluhou Luboše Dospěla zkorigovat stav na 4:5, ale na další gól už mladým Plamenům čas nezbyl. Základní část extraligy staršího dorostu tak Plameny zakončily prohrou v Pardubicích.

 

Ohlasy po utkání


Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

"Začátek utkání nám opět nevyšel. Hned v úvodu jsme prohrávali o tři branky. Byť jsme se o tom před zápasem bavili, tak jsme si začátek zase nepohlídali. Pak jsme se do zápasu dostali a podařilo se nám vyrovnat, ale soupeř nám zase odskočil o dvě branky a my jsme to už jen zkorigovali v posledních sekundách zápasu. Zápas měl hodně podobný průběh jako posledních několik utkání, zase prohra o branku. Mrzí nás to, ale když si necháme takového soupeře, jako jsou Pardubice, odskočit o tři góly, tak už je šance na úspěch pak velmi malá."