Starší dorost bojoval statečně, ale s Havlíčkovým Brodem padl v nájezdech

Zveřejněno 15.11.2017 | Anna Růžičková
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
18., středa 15.11.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Černohorský, Čermák, Klodner, Poizl, Cibuzar, Budín – Konečný, Dospěl, Vlk, Pytlík, Jindra, Kuluris, Marguš, Puczek, Nagy, Gergel, Vašíček
BK Havl.Brod: Rachůnek – Dvořák, Adam, Horák, Krejčí, Dudycha, Vaněk – Vaňous, Petržilka, Kohout, Tecl, Hromádka, Dudek, Rybáček, Křehlík, Pokorný, Kulhánek, Cachnín
Branky a nahrávky: 12. Konečný (Puczek, Pytlík), 30. Puczek (Dospěl), 47. Pytlík – 44. Kohout (Hromádka), 44. Cachnín, 57. Dvořák (Cachnín), rozh. náj. Kulhánek Rozhodčí: Ondráček - Kotrba, Roupec Vyloučení: 9:9 Využití: 3:0 V oslabení: 0:1 Diváci: 98 Střely na branku: 41:40
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Žďárští starší dorostenci odehráli náročné utkání proti velkému rivalovi z Vysočiny – Havlíčkovu Brodu. V tomto zápase byli domácí hokejisté po většinu času aktivnější, ale přesto nedokázali soupeře zdolat ani v samostatných nájezdech.

Reportáž


Do první třetiny vstoupili jednoznačně aktivněji domácí. Už v prvních minutách utkání dali hostujícímu gólmanovi pěkně zabrat. V čase 1:25 se do velké šance dostali v přečíslení hosté, ale domácí gólman zasáhl betonem a kotouč v cestě za svá záda nepustil. Po následném pokusu o dorážku se hokejisté nepohodli a za domácí bránou došlo k menší šarvátce, za kterou rozhodčí potrestali oba týmy. Z Havlíčkova Brodu byl vyloučen kapitán Marek Tecl a z domácího týmu byl na trestnou lavici poslán Jaromír Pytlík. O minutu později byl za hákování vyloučen domácí Klodner a hrálo se ve čtyřech proti třem. Hostům se párkrát podařilo ohrozit domácí bránu, ale ani jedna šance gólem neskončila. V 11. minutě byl z hostujícího týmu vyloučen Jakub Adam a domácí nastoupili na led v početní výhodě. Tu v čase 11:19 využil Jakub Konečný, který se dorážkou prosadil z těsné blízkosti brány, když se mu podařilo kotouč perfektně zavěsit nad Rachůnkův pravý beton. Hosté se do konce první části zápasu aktivně pokoušeli o vyrovnání, ale domácí brankář ani jednou nepochybil.

Do druhé dvacetiminutovky se hosté dostali jako vyměnění. Měli velké šance a byli aktivnější. Domácí Radosta svůj tým ale podržel a ani jednou puk za svá záda projít nenechal. V čase 29:33 Plameny zásluhou Jiřího Puczka odskočily do dvoubrankového vedení. Domácímu útočníkovi stačilo pouze postrčit kotouč hřbetem hokejky v prostoru mezi kruhy, odkud si už našel cestu přímo mezi Rachůnkovými betony. Žďárským hokejistům se poté podařilo perfektně ustát oslabení a než zazněla siréna ohlašující konec třetiny, byli domácí celou dobu opět o něco aktivnější.

Poslední třetina přinesla šok pro domácí celek. Při hře ve čtyřech na obou stranách se v čase 43:16 podařilo Tomáši Kohoutovi svojí dorážkou snížit na 2:1 a o pouhých šestnáct vteřin později už bylo vyrovnáno. Richard Cachnín po vyhraném vhazování sám prokličkoval až před Radostu a v úniku se trefil. V čase 46:42 se ale po tomto rychlém srovnání domácí tým vzpamatoval a Jaromír Pytlík přesnou střelou překonal havlíčkobrodského gólmana, čímž poslal svůj tým do opětovného vedení. V 55. minutě ale atmosféra na stadionu opět zhoustla. Trenér hostů si nejprve vzal oddechový čas a současně povolal Rachůnka na střídačku. Žďáru se nadvakrát nepodařilo trefit prázdnou bránu, což také hosté v čase 56:46 potrestali. Adam Dvořák přesně vymetl horní roh Radostovy brány. Do konce základní hrací doby se už skóre nezměnilo, a tak zápas musel pokračovat prodloužením.

V 62. minutě se Marku Teclovi podařilo trefit pouze brankovou konstrukci a o minutu později si žďárský trenér vyžádal oddechový čas. Na obou stranách byly k vidění pěkné šance, ale ze strany domácích byla snaha přece jen intenzivnější. O výsledku utkání však nerozhodlo ani prodloužení, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Rozhodující branku v nich vstřelil Tomáš Kulhánek a zařídil tak Havlíčkovu Brodu vítězné body.

 

Ohlasy po utkání


Richard Cachnín (trenér BK Havlíčkův Brod):

"Dneska jsme přijeli hrát do Žďáru. Věděli jsme, že tento tým bude těžký soupeř. Měli jsme obavy, protože celá skupina, ve které hrajeme, je podle nás nejsilnější skupina. My jsme ale ty body potřebovali. Ze začátku se pro nás zápas vyvíjel špatně, v jednu chvíli jsme prohrávali 2:0. Potom jsme ale rychle srovnali a nakonec jsme to s bojovností a nasazením zvládli utáhnout do prodloužení a potom i do nájezdů. Díky patří celému týmu, včetně gólmana."

Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

"V dnešním zápase jsme na začátku vyhrávali 2:0. Mrzí mě zbytečné vyloučení jednoho našeho hráče, který nás poslal do oslabení, ve kterém jsme dostali gól. Pak jsme udělali hrubou chybu na modré čáře a soupeř toho využil ke srovnání na 2:2. Potom jsme se dostali do vedení 3:2, ale pak jsme bohužel byli opět vyloučení a oni vyrovnali. V prodloužení jsme měli spoustu šancí, ale bohužel jsme je nedokázali využít."

Fotogalerie