Nejsilnější vzpomínka? Domácí prostředí v Kolíně a postup, říká před posledním zápasem kariéry Tomáš Smejkal

Zveřejněno 06.11.2017 | @krasny_ondrej
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Další žďárská hokejová legenda, která vždy patřila k oporám a stálicím kádru žďárských Plamenů odchází do hokejového důchodu. Stoprocentní jistota to ještě není, definitivní rozhodnutí padne až po operaci oka, což je důvod, proč Tomáš Smejkal s hokejem s největší pravděpodobností skončí. On sám vám vše podstatné prozradí v rozhovoru.

Foto: René Rámiš

Žďárský odchovanec sice nikdy neprošel profesionálním hokejem, nicméně tady ve Žďáře zanechal silnou stopu a není snad fanoušek, který by Tomáše Smejkala neznal. Od loňského roku, poté co dostal pukem do oka, hraje v nepřehlédnutelné červené helmě s košíkem a mezi fanoušky si vysloužil i přezdívku "dorostenec". S tím ale moc nesouhlasí jeho zkušenosti. Ve druhé lize odehrál "Smejky" podle neoficiálních statistik 469 utkání a příští sobotu by si měl na ledě Havlíčkova Brodu připsat 470. zápas ve druhé lize v kariéře.

Opravdu drtivou většinu odehrál právě v dresu se žetkem na prsou. Jedinou výjimkou byla sezona 2007/2008 a 2008/2009, kdy oblékal dres Velkého Meziříčí. Poté se ale vrátil zpět do kádru Plamenů, kde vydržel až do posledního zápasu své kariéry. Během této doby toho zažil ve Žďáře spousta a jeho nejsilnější zážitek se váže k postupu přes Kolín, kdy na rozhodující pátý zápas čtvrtfinále vyrazilo několik stovek žďáráků.

Na závěr nezbývá nic jiného, než Tomáši Smejkalovi poděkovat za roky dobře odváděnou práci, za nespočet odehraných zápasů v dresu Žďáru pro místní fanoušky. Jménem celého klubu věříme, že operace dopadne nejlépe jak může a zase se někdy přijde podívat na Bouchalky!