MD dnes načne náročný týden s Pardubicemi, SD má reprezentační přestávku za účasti Plamenů

Zveřejněno 31.10.2017 | @krasny_ondrej
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Mladší dorostenci mohou tento týden zahýbat s pořadím ve skupině Střed, jelikož k tomu budou mít tři zápasy. Už dnes totiž vyjedou v dohrávce devátého kola na led v Pardubicích, které jsou v těsném závěsu právě za Plameny. Tento týden ale mají svěřenci Jiřího Šejby na programu i domácí utkání s českobudějovickým Motorem a o víkendu derby s Havlíčkovým Brodem. Starší dorost má reprezentační přestávku, během níž bude v akci Jaromír Pytlík a Daniel Poizl. Pozvánku do reprezentace dostali i mladší dorostenci. Příští týden si za český výběr U16 zahrají útočníci Jakub Konečný a Jiří Puczek.

Foto: Petr Nedvěd

BITVY S BLÍZKÝMI SOUSEDY V TABULCE

Každý zápas je důležitý, ale tento týden bude pro mladší dorostence obzvlášť. Ti se stále pohybují ve druhé polovině tabulky, aktuálně na sedmém místě, ale budou mít šanci si své postavení vylepšit. Klíčový bude základ a to dnes na ledě Pardubic. Dynamo je předposlední s devíti body a v případě výhry by se bodově dotáhlo na Plameny, čímž by opět zamíchalo kartami v boji o záchranu. Proto bude dnešní duel velice důležitý.

Už ve čtvrtek čeká mladší dorostence domácí zápas, na který by chtěli pozvat i diváky. Do Žďáru přijedou České Budějovice, které mají doposud o tři body navíc. V sobotu pak vyjedou žďárští mladíci na led rivala z Havlíčkova Brodu, ten má na kontě 14 bodů.

Program ELIOD Extraligy mladšího dorostu
9. kolo, út 31.10. 16:00Dynamo Pardubice — SKLH Žďár nad Sázavou ONLINE
13. kolo, čt 2.11. 16:30SKLH Žďár nad Sázavou — Motor České Budějovice ONLINE
14. kolo, so 4.11. 12:00BK Havlíčkův Brod — SKLH Žďár nad Sázavou ONLINE

PLAMENY VYŠLOU DO SVĚTA REPREZENTANTY

Nominaci na prestižní turnaj World Hockey Challenge U17, který se koná od 2. do 12. listopadu dostali dva hráči staršího dorostu Plamenů. Do kanadského Dawson Creeku odcestují s českou hokejovou reprezentací Jaromír Pytlík a Daniel Poizl. Oba hráči i přes svůj nízký věk dostali šanci i za A tým Plamenů, teď budou reprezentovat český hokej na prestižním turnaji. Česko se na turnaji utká se Švédskem, USA a výběrem Kanada White a Kanada Black.

Účast na mezinárodním poli si ale vysloužili i dva mladší dorostenci. Do Klášterce nad Ohří na sraz české hokejové reprezentace do 16 let odcestuje dvojice útočníků Jakub Konečný a Jiří Puczek. Česká U16 zde odehraje mezi 7. až 12. listopadem tři utkání s výběrem Švýcarska.