Starší dorost nestačil na aktivní Havlíčkův Brod

Zveřejněno 20.10.2017 | Pavla Dolíhalová
BK Havl.Brod SKLH Žďár nad Sázavou
13., pátek 20.10.2017
BK Havl.Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
BK Havl.Brod:
Rachůnek (Arbelovský) – D. Vacík, Dudycha, Horák, Dvořák, Adam, Škareda, Vaněk – Křehlík, Cachnín "A", Tecl "C" – Kulhánek, Pejchal, Petržilka – Pokorný, Kohout, Hromádka – Vaňous, Dudek
SKLH Žďár nad Sázavou:
Novotný (15. Radosta) – Černohorský, Čermák, Klodner "A", Poizl "C", Melichar, Budín – Konečný, Vlk, Pytlík, Jindra, Kuluris, Puczek, Nagy, Gergel, Marguš
Branky a nahrávky: 5. Petržilka (Kohout, Horák), 11. Křehlík (Cachnín), 15. Kulhánek (Tecl), 60. Křehlík (Dudycha) – 18. Pytlík (Konečný), 55. Nagy (Pytlík, Gergel) Rozhodčí: Michal Antonín – Erik Berger, Marek TIchý Vyloučení: 4:2 Využití: 1:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 70 Střely na branku: 41:38 Průběh utkání: 3:0, 3:1, 3:2, 4:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Bruslaři nastoupili do utkání aktivněji, přičemž gólově pro ně byla rozhodující první třetina. V té dokázali Plamenům vstřelit tři branky, na čež došlo ke střídaní gólmanů na straně hostů. Bohužel ani Radostův dobrý výkon spolu s aktivnější hrou Žďáru v poslední třetině nepřinesl úspěch a Havlíčkův Brod si tak poprvé v téhle sezoně odnáší celé tři body.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Hra začala ve vysokém tempu, ovšem s řadou nepřesností na obou stranách. Plameny se sice hned v úvodu pokoušely vytvořit si šanci, u které zasahoval Rachůnek, první branku utkání se ale podařilo střelit domácím. Střelu Viktora Horáka z mezikruží hostující gólman vyrazil betonem, pak se ovšem kotouč dostal k Jakubu Petržílkovi, který z úhlu Novotného nakonec prostřelil - 1:0. Havlíčkobrodští zůstavali při chuti a vytvářeli si na ledě převahu, hostující gólman musel v rychlém sledu vykrýt několik šancí, vždy byl ale včas připraven. Ačkoli se Plameny na chvíli vymanily z tlaku hostů, další gól utkání patřil rovněž Havlíčkovu Brodu. Do samostnatného úniku se v čase 10:35 dostal Tomáš Křehlík, který se se svým bekhendovým blafákem nemýlil a zvyšoval na 2:0. Možnost snížit vedení vedení Bruslařů dostal Žďár po vyloučení jednoho z hostů, domácí gólman ale stačil vykrýt dobrou střelu Pytlíka a podle pravidla “nedáš, dostaneš” se dostal Havlíčkův Brod do tříbrankového vedení. Marek Tecl našel Tomáše Kulhánka, který se nemýlil a Novotného prostřelil - 3:0. Proběhla i výměna brankářů - místo Novotného se do hostující brány dostal Jan Radosta. Před koncem prvního dějství utkání se ale Plamenům mohlo trochu ulevit. Dostaly se do přesilovky, kde Jakub Konečný přihrál na vrcholek levého kruhu Jaromíru Pytlíkovi, jenž nádhernou střelou bez přípravy trefil přesně levý horní roh Rachůnkovy klece a snížil tak stav utkání na 3:1. S takovým výsledkem se odcházelo po první třetině do kabin.

Druhá dvacetiminutovka začala početní nevýhodou Žďáru, kterou ale dokázal ubránit. V čase 22:21 se však Plameny dlouho držely v útočném pásmu, kde jim poté ujel Jakub Petržilka, jenž byl v úniku hákovaný a následovalo trestné střílení. Domácí hráč před Radostou několikrát zamíchal pukem, ten ale stihl kotouč vypíchnout a stav utkání se tím nezměnil. Následovaly šance na obou stranách, ve kterých výraznou roli sehráli oba gólmani, kteří své brankoviště ubránili. I přesto pokračovali v tlaku domácí. Ve třicáté minutě zápasu se svým zákrokem vyznamenal Radosta. K odraženému puku se dostal Richard Canín, jehož pohotovou dorážku vyrazil hostující gólman levým betonem. V čase 32:25 se dostali domácí do oslabení, toho ale nedokázaly Plameny využít. Zbytek druhého dějství se hra přelévala z jedné strany na druhou, oba týmy byly podrženy svými brankáři a ani přes samostnatný unik hostujícího Pytlíka se nepříznivý stav utkání pro Plameny nezměnil.

V poslední třetině se dostal Žďár do oslabení za hru v šesti, čehož se pochopitelně snažil Havlíčkův Brod využít a na hostující Plameny výrazně tlačil. I v tomto případě svůj tým podržel Jan Radosta a Plameny tak další oslabení přežily bez újmy skóre. Naopak se dostaly do situace, kdy se muselo o vstřelené brance rozhodovat mezi rozhodčími. Bohužel pro Žďár ale nebyl gól uznán. I přesto se ale hra obrátila ve prospěch hostujícího mužstva, které se stůj co stůj snažilo vytvořit jakoukoli šanci. Díky přesným zásahům Rachůnka se ale nedařilo zakončit. Ten předvedl dva rychle po sobě jdoucí zásahy, kterými zabránil střele Jaromíra Pytlíka i Lukáše Gergela. Ani Radosta se ale za své výkony nemusel stydět - bekhendový blafák domácího hráče stačil vyrazit betony. Havlíčkův Brod se dokázal ubránit dalšímu oslabení, Žďár ale ve svém zvýšeném výkonu nepolevil. V čase 54:25 dokázala využít ruchu před domácí brankou Martin Nagy, který si všiml volného kotouče, došťoural jej za brankovou čáru a postaral se tak o zdramatizování zápasu těsně před koncem - 3:2. Ačkoli se domácí v závěru utkání víceméně pouze bránili, dokázali si utkání půl minutu před koncem pojistit po dorážce Tomáše Křehlíka, který definitivně rozhodl o výsledku dnešního zápasu - 4:2.

 

Ohlasy po utkání


Richard Cachnín (trenér BK Havlíčkův Brod):

"Dovolím si tvrdit, že jsme dnes od první minuty udávali tempo hry my. Povedla se nám exceletně první třetina, kterou jsme vyhráli 3:1, i když sme dostali gól v přesilové hře, ale i v druhé třetině jsme hýřili aktivitou a pohybem. Malinko nás trápila výměna brankářů, kdy Radosta držel hosty nad vodou.Ve třetí třetině jsme se začali bát o výsledek, malinko jsme se zatáhli do obrany, hosté dali šťastný gól na 3:2. Myslím, že jsme zaslouženě dneska vyhráli a bereme tři body, poděkování patří celému týmu, dnes odpracoval nejlepší zápas v celé sezoně."

Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

"Dnes jsme dali v utkání příležitost novému gólmanovi, ale bohužel jsme mu v začátku moc nepomohli. Hned jsme prohrávali o dvě branky, pak jsme dostali třetí, udělali jsme změnu v brance a trošku nás to nakoplo, ale bohužel jsme druhý gól dostali, když někdo v hledišti zapískal a my jsme přestali hrát. Trošku nešťastná prohra, ale nedá se nic dělat, musíme v tom dalším zápase být lepší."