V sobotu Plameny přivítají českobudějovický David Servis

Zveřejněno 21.10.2017 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou DS České Budějovice
9., sobota 21.10.2017 17:30 Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - DS České Budějovice ZNS - DCB
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Po dlouhých dvou týdnech se Plameny opět představí na domácím ledě. Na Bouchalkách tentokráte přivítají soupeře z jižních Čech. Podaří se žďárským borcům konečně prolomit říjnové prokletí a získat první body v tomto měsíci, nebo si naopak první výhru na soupeřových hřištích v tomto ročníku připíše jejich soupeř? Odpověď na tuto otázku se budete moci dozvědět v sobotu v podvečer. Utkání na žďárském zimním stadionu začíná v 17:30.

Po vynikajícím startu do soutěže jako by Plamenům lehce došel dech a z posledních tří utkání odcházely vždy s prázdnou. Přesto se drží na dohled špičce tabulky Střed a ze třetího místa čekají na zaváhání vedoucího dua Havlíčkův Brod, Tábor. Českobudějovický David Servis se v tabulce sice nachází až na šesté příčce, ale jeho ztráta na Plameny činí pouhé tři body, což svědčí o mimořádně nabitém středu tabulky, kdy jakákoliv ztráta může znamenat pád tabulkou do nižších pater.

V minulé sezóně měl žďárským tým se svým sobotní soupeřem vynikající bilanci, když jej porazil ve všech čtyřech duelech a získal plný počet 12 bodů s úctyhodným skóre 28:10.

Podaří se Plamenům konečně zvrátit nepříznivou říjnovou bilanci

V říjnu jako kdyby na žďárské hráče lehla deka. Zatímco v zářijových zápasech připisovaly Plameny na své konto body jak na běžícím páse, v říjnu se ne a ne bodově prosadit. A ačkoliv předvedená hra není úplně nejhorší, leckdy chybí i ten pověstný kousek štěstí, podobně jako v posledním zápase, kdy soupeř překlopil vítězství na svoji stranu až v samotném závěru utkání. Nezbývá než doufat, že se žďárským hráčům podaří tuto smůlu prolomit a před domácími fanoušky navázat na zářijové výkony.

David Servis venku zatím získal jediný bod

Českobudějovickému týmu se zatím na ledě soupeřů příliš nedaří. První bod z venkovních hřišť si David Servis připsal až v 7. kole, když prohrál po přestřelce 6:5 v prodloužení v Klatovech. Zejména obrana českobudějovických před soupeřovými diváky zřejmě hoří, o čemž nasvědčuje 23 obdržených gólů ve čtyřech utkáních. Přesto by bylo neradno, aby Plameny svého soupeře podcenily. Především s ohledem na těsné prohry David Servisu v posledních dvou venkovních utkáních, kdy jen o gól podlehl silnému Táboru a z Klatov si odvezl, jak již bylo zmíněno, bod.