„Letos jsou branky nějak nižší,“ vtipkoval Tomáš Střecha

Zveřejněno 18.09.2017 | mk
N Y M B U R K – Sobotní „bezbrankové“ drama se pořádně protáhlo. Diváci neviděli ani jedinou branku nejen v základní části, ale ani v prodloužení a dokonce ani v základní sérii po pěti nájezdech. Až v šesté sérii se dokázal prosadit Petr Štěpánek, ale domácí Petr Maršoun vedení Plamenů smazal. Rozuzlení tak přinesla až osmá várka nájezdů, ve které rozhodl Tomáš Střecha, kterého jsme si po zápase pozvali ke krátkému rozhovoru.

Foto: Petr Nedvěd

Sobotnímu duelu v Nymburku sice chyběly góly, ale rozhodně nepostrádal zajímavé momenty, pohledné akce a pořádný náboj. Autor rozhodujícího nájezdu Tomáš Střecha jej viděl takto: „Byl to celkově vyrovnaný zápas, dělalo se málo chyb, hlavně v první třetině. Tam jsme měli určitě převahu a škoda, že jsme nedali nějaké góly. Od té druhé už to bylo trochu divočejší, víc nahoru - dolu. Řekl bych ale, že po většinu zápasu jsme měli trochu více ze hry.“

Hlavními hrdiny večera byli oba brankáři. Žďárský útočník však nešetřil slovy chvály na svého spoluhráče v brance: „Skvěle nás podržel Milan (Řehoř – pozn.redakce), chytal opravdu výborně, měl tam několik hodně těžkých zákroků a skvěle to zavřel i při těch nájezdech a tu nulu si jednoznačně zaslouží.“

Jestliže hosté měli navrch v první třetině, ve druhé spíše domácí a třetí byla naprosto vyrovnaná, pak v prodloužení Plameny naprosto dominovaly. „Zasloužili jsme si vyhrát minimálně už v prodloužení, protože tam jsme měli několik velkých šancí a k ničemu jsme soupeře prakticky nepustili,“ litoval Tomáš neproměněných šancí v bonusové hře tři na tři.

Nakonec, ale litovat nemusel, protože Žďárští si připsali druhý bod v nájezdech a to i díky jeho rozhodující trefě. Jenomže nejproduktivnější hráč Plamenů v loňské základní části mohl rozhodnout už dříve. „Řekl bych, že oproti minulý sezóně, jsou teď ty branky nějaký nižší, protože jsem to pořád přestřeloval,“ glosoval s úsměvem Tomáš Střecha své neproměněné šance.

V nájezdech to tam ale nakonec padlo a možná právě díky nepřesnosti: „No, až v těch nájezdech to vyšlo. Nejdřív jsem trefil tyčku, ale pak mi to úplně nesedlo, mířil jsem výš a díky tomu to tam asi padlo…,“ narážel subtilní forward na své předchozí přestřelování branky.

Dva zápasy – dvě výhry, to je určitě dobrá bilance. Střecha však vidí, co by bylo ještě třeba zlepšit: „Celkem si to sedá, ale potřebovali bychom ještě vypilovat ty přesilovky, aby se ujmuly. Střel je tam docela dost, ale je to zatím takový bezzubý…,“ naráží Tomáš na čtyři nevyužité přesilovky v sobotním utkání.

Nyní se už žďárská „čtyřiadevadesátka“ těší na sobotní derby s Pelhřimovem: „To zase bude asi divočina. S nima je to vždycky taková přestřelka, ale připravíme se na to, máme týden volno, tak potrénujeme, v sobotu na ně vlítnem a snad budeme dál držet doma neporazitelnost,“ láká diváky Tomáš Střecha na duel, který vypukne v sobotu 23. září v 17:30 na žďárských Bouchalkách.