Mladší dorost vysoký náskok neudržel a podlehl Mladé Boleslavi v prodloužení

Zveřejněno 14.09.2017 | Pavla Dolíhalová
Ml.Boleslav SKLH Žďár nad Sázavou
2., čtvrtek 14.9.2017
Ml.Boleslav - SKLH Žďár nad Sázavou MBL - ZNS
Ml.Boleslav:
Kmec – Něměček, Přenosil, Žabka, Rajgl, Holoubek, Kulvejt, Pokorný – Mazancová, Závora, Zajíček, Sluka, Krédl, Hašlar, Dlask, Kapal, Haas, Moc, Šíma, Simon
SKLH Žďár nad Sázavou:
Vít – Macek, Filip, Pokorný, Cibuzar, Adámek, Grauer, Ryba – Putz, Konečný, Kouba, Štola, Matas, Malenovský, Picka, Bačo, Doležal, Puczek, Bednář
Branky a nahrávky: 6. Kapal (Haas), 11. Bačo, 14. Závora, 20. Puczek, 23. Puczek, 26. Bačo (Malenovský), 30. Puczek (Konečný), 33. Cibuzar, 54. Závora (Hašlar, Přenosil), 55. Zajíček (Dlask, Přenosil), 56. Simon (Haas), 61. Simon (Přenosil). Rozhodčí: Tomáš Veselý, Martin Kettner, Honza Řezníček. Vyloučení: 5:3. Využití: 4:5. Střely na branku: 41:33 (11:14, 10:12, 19:5, 1:2). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 4:2, 5:2, 6:2, 6:3, 6:4, 6:5, 6:6, 7:6
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Druhé soutěžní utkání mladšího dorostu začalo lépe pro Plameny. Ty si po druhé třetině zařídily vysoký náskok a téměř to vypadalo, že je o výsledku zápasu rozhodnuto. Mladá Boleslav ale nepolevila, začátkem třetí třetiny vyměnila brankáře a díky svému houževnatému výkonu srovnala a odnáší si tak po prodloužení dva body.

Foto: René Ramiš

Reportáž


Hned úvod zápasu byl střelecky velmi zajímavý. Ačkoli se do úplně první šance dostal Žďár, Boleslav dokázala téměř okamžitě hru obrátit a držela se na puku, což vyústilo v první branku zblízka od Lukáše Lapala a domácí se tak dostali do vedení. - 1:0. Plameny se pokusily odpovědět hned vzápětí, kdy se do obrovské šance dostal Picka, Kmec byl ale pozorný a jeho rychlou střelu zápěstím vychytal. Hosté ale nemuseli smutnit dlouho, za necelé tři minuty se prosadil Robert Bačo, který se svou střelou nemýlil a puk zaplul do levého horního rohu Kmecovy branky. - 1:1. Odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat a ve dvanácté minutě se prosadil Jan Závora, na jehož trefu nestačil Vít včas zareagovat. - 2:1. I přesto, že se Plameny dostaly do oslabení za Doležalovo napadení, dokázal se ve 20. minutě z trestného střílení prosadit Jiří Puczek, který zvolil neomylný bekhendový blafák a Žďár tak odcházel do kabiny za vyrovnaného stavu - 2:2.

Jakoby neměl Jiří Puczek dost - parádně uvedl druhou třetinu svým dalším bekhendovým blafákem, kterým boleslavského gólmana překonal a dostal Žďár do vedení. - 3:2. Ve 26. minutě byl za krosček vyloučen boleslavský hráč Moc, čehož Plameny se ve stejné minutě využily a krásnou kombinací se opět prosadil Robert Bačo, s jehož střelou nemohl domácí brankář nic dělat. - 4:2. A žďárská kanonáda pokračovala. Jiří Puczek unikl v 29. minutě boleslavské obraně a zakončil nad Kmecovu vyrážečku. - 5:2. To ale Plamenům nestačilo a po využité přesilovce a střele Josefa Cibuzara se dostaly do vysokého vedení. - 6:2. Ačkoli se domácí hráči snažili na konci druhé třetiny vyvinout větší tlak a vytvořit si tak šanci, skóre zápasu zůstalo neměnné.

Do třetí třetiny nastoupila Mladá Boleslav s Krinwaldem v bráně. Domácí dál tlačili a ve 44. minutě se prosadil Tomáš Dlask, který žďárského gólmana propálil v mezikruží a snížil tak náskok Plamenů na - 6:3. Bruslaři se dál pokoušeli o průnik do obranného pásma Žďáru, který hrál v oslabení, ten je ale k ničemu nepouštěl. Boleslavští se ale nevzdávali a Vít musel čelit hned třem dorážkám v rychlém sledu. Přes něj se nakonec prosadil Jan Závora, který zakončoval nad Vítovu lapačku.- 6:4. A hned vzápětí se o zdramatizování zápasu postaral Jakub Zajíček, který našel místo mezi Vítkovými betony a snížil na - 6:5. Vyrovnání na sebe, bohužel pro Plameny, nenechalo dlouho čekat, v 56. minutě se o něj postaral Michal Simon a zápas šel do prodloužení. - 6:6.

V něm byl hned v úvodu šťastnější domácí tým, po střele k levé tyči se trefil Michal Simon a Mladá Boleslav si tak z vyhroceného utkání bere dva body. - 7:6.

 

Ohlasy po utkání


Jiří Šejba (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

"My jsme věděli, že Mladá Boleslav bude silná, první třetinu jsme plnili, co jsme měli. V druhé třetině nám vyšlo všechno, co jsme chtěli a ve třetí třetině nám došly síly v první formaci a dopadlo to, jak to dopadlo. Šli jsme do toho s jiným očekáváním, teď nás to mrzí."