Nová sezona je tady, Plameny budou hájit nedobytnou tvrz proti Kolínu

Zveřejněno 12.09.2017 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou SC Kolín
1., středa 13.9.2017 18:00 Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - SC Kolín ZNS - KOL
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Tři, dva, jedna… začínáme. Do úvodního buly Plamenů v letošní sezoně zbývá už opravdu jen pár hodin. Letošní zahajovací zápas bude speciální, nicméně věříme, že o tom už všichni víte. Start soutěže s Kolínem bude doprovázet akce Plameny hrají pro věž, na zápase bude několik slavných osobností a předá se i vydražený dres. To hlavní ale vypukne na ledě, žďárští hokejisté sehrají první bitvu o body v letošní sezoně, s atraktivním soupeřem z Kolína.

Letošní sezona bude mít ještě něco navíc než měly ty předešlé. Pokud jste se i přes léto zajímali o hokej, jistě vám neuniklo, že nejen ze Žďáru ale i z ostatních druholigových klubů zaznělo, že druhá liga bude mít větší náboj než WSM liga. O to víc skupina Střed, která bude letos tvořit zřejmě nejsilnější a nejvyrovnanější skupinu.

O první příčky letos nebude bojovat pouze Havlíčkův Brod nebo Tábor, ale vítězství si může zajistit prakticky kdokoliv, přes Plameny nebo Moravské Budějovice, které přes léto posílil ostřílený matador Peter Pucher. Tradičně silný Kolín nebo Klatovy mají rovněž vysoké ambice. V loňské sezoně se až do Vánoc držel na první příčce Nymburk, jehož stálý kádr postavený okolo Eise a spol. bude opět hodně kousat. Sestupem Jindřichova Hradce do nižší soutěž přišla skupina Střed i o jasného outsidera skupiny. Vloni se zachránil nováček David Servis, do jehož kádru přišlo pár posil z Motoru a také posílil, kousat bude rozhodně i Písek a zapomenout nemůžeme ani na krajského rivala Pelhřimov. Vyrovnanost a kvalita kádrů je na první pohled jasná.

Plameny hned na úvod čeká tradiční bitva s Kolínem. S ním už se Plameny pár let setkávají a vždy šlo o bohaté zápasy. Kozlové jsou atraktivním soupeřem a tak i s velice slušnými návštěvami. V přípravě byly o něco málo úspěšnější Plameny, protože na ledě Kolína dokázaly vybojovat pomyslný bod a doma skvělým výkonem modrobílé jednoznačně přehrály. Jinak se ale Kozlům dařilo, z osmi přípravných duelů vyhráli šest. Proti Dvoru Králové, Nymburku a Táboru vytvořili třízápasovou sérii vítězství se skóre 23:0!

DOMÁCÍ PEVNOST

Úvodní kolo je ale zrádné a srpnová příprava je zapomenutá. Plameny znovu vyjedou na led k mistrovskému zápasu a na tuto chvíli se čekalo už nějakou dobu. Věřte nebo ne, ale pokud chodíte pravidelně na Bouchalky, tak se chodíte dívat na vítězství, alespoň tak tomu bylo v loňské sezoně. Plameny loni prohrály na domácím ledě pouze třikrát, a to naposledy 1. října pak až 18. března po smolném konci s Havlíčkovým Brodem – mezitím 19 výher v řadě. Snad se bude Plamenům v další sezoně dařit stejně, a budou střílet co nejvíce branek. Letos totiž bude po každé brance, kterou žďárští hokejisté vstřelí, hrát po gólové siréně písnička od skupiny Airback U Žďáru nad Sázavou.

Doufejme, že štěstí Plamenům přinese i akce Plameny hrají pro věž. Veškeré informace o průběhu jsme psali zde.


PLAMENY JSOU ZPĚT!

Nová sezona přinesla opět několik novinek, ať už dříve zmiňovaný zápasový servis přes QR kód, který nahradí papírově tištěný zápasový program, nebo nová písnička po góle. Do redakčního týmu se připojilo žďárské grafické studio NinetyTwo productions, které společně se SoundControls natočilo promo video k nové sezoně! Pokud ještě nejste dostatečně naladěni na úvodní buly, věříme, že po zkouknutí tohoto videa budete!