Tento víkend bude patřit mládeži, odstartuje extraliga mladšího i staršího dorostu!

Zveřejněno 05.09.2017 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Po postupu staršího dorostu do extraligy budou moci fanoušci navštěvovat obě dorostenecké nejvyšší soutěže ve Žďáře. Vše odstartuje v sobotu, hned dvojitou dávkou hokeje. Od dvanácti hodin totiž padne úvodní buly ELIOD extraligy mladšího dorostu, na to naváže historicky první zápas NOEN extraligy staršího dorostu ve Žďáře. K vidění bude špičkový hokej v podání špičkových týmů. Že se jedná o opravdovou top kvalitu, svědčí i to, že dresy extraligových týmů oblékají reprezentační hráči.

Foto: Petr Nedvěd

STARŠÍ DOROST V ROLI NOVÁČKA

Nelehkou pozici bude mít od nové sezony starší dorost, který bude hájit postup a pokusí se udržet si extraligovou příslušnost i do dalšího ročníku. Nebude to snadné, extraliga staršího dorostu patří opravdu k top soutěžím, dokonce svou prestiží předčí i juniorskou extraligu. Ti nejlepší hráči totiž chodí přímo ze staršího dorostu do A týmů a juniorku víceméně přeskočí. V NOEN ELSD najdeme spoustu reprezentantů, i Plameny mají své – ať už Dan Poizl, Jan Klodner nebo Jaromír Pytlík.

Starší dorostence čeká první zápas v pátek na ledě Hradce Králové, tradičního celku, který v mládežnických kategoriích vždy okupuje nejvyšší příčky. Doma vyzve hned druhý den v historicky prvním zápase ELSD na Bouchalkách Motor České Budějovice. Ve skupině pak má starší dorost ještě Havlíčkův Brod a Dynamo Pardubice. Více o soutěži, herním systému, skupinách a rozlosování jsme psali zde.

| SOUPISKA STARŠÍHO DOROSTU 2017/2018


| ROZLOSOVÁNÍ NOEN ELSD 2017/2018

Víkendový program NOEN Extraligy staršího dorostu
1. kolo, pá 8.9. 15:00HK Mountfield – SKLH Žďár nad Sázavou ONLINE
2. kolo, so 9.9. 15:15SKLH Žďár nad Sázavou – HC Motor České Budějovice ONLINE

MLADŠÍ DOROST NAČNE PÁTOU SEZONU MEZI ELITOU

Na rozdíl od staršího dorostu je ten mladší, dá se říct pevnou součástí extraligy mladšího dorostu. V ní je od postupu už pět let a pokaždé se bez větších problémů zachránil. Dvakrát si mladší dorostenci zahráli play-off, vždy s celkem ze Slezska. Poprvé s Třincem a loni s Vítkovicemi, když byli mladé Plameny jeden zápas od postupu do dalšího kola. Následující ročník by se ale dal označit za možná kritický. I proto budou mladé Plameny potřebovat vaši podporu, aby dokázaly zabojovat a i v dalším ročníku extraligy se neztratily.

Letošní sezonu otevřou mladší dorostenci na domácím ledě. To právě v sobotu před zápasem staršího dorostu. Na Bouchalky přijedou Letňany, známé svou prací s mládeží, z posledních let je nejznámějším odchovancem Jakub Vrána, který si už zahrál pár zápasů za Washington Capitals a letos pokukuje po základní sestavě.

| SOUPISKA MLADŠÍHO DOROSTU 2017/2018


| ROZLOSOVÁNÍ ELIOD ELMD 2017/2018

Víkendový program ELIOD Extraligy mladšího dorostu
1. kolo, so 9.9. 12:00SKLH Žďár nad Sázavou – HC Letci Letňany ONLINE