2. liga má svůj jízdní řád

Zveřejněno 30.06.2016 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Již za měsíc vyjedou žďárští hokejisté poprvé v nové sezóně na ledovou plochu. My vám dnes přinášíme jejich jízdní řád. Právě bylo totiž zveřejněné rozlosování soutěže, která vypukne 14. září. Ještě předtím však čeká Plameny série devíti přípravných utkání, v rámci kterých uvidí diváci na Bouchalkách také prvoligovou Třebíč, vedenou bývalým koučem a hráčem Žďáru Martinem Sobotkou.

Ilustrační foto: René Rámiš

Příprava

Na začátku srpna by se na žďárských Bouchalkách opět měla zalesknout ledová plocha a všechna mužstva SKLH zahájí závěrečnou fázi přípravy na nadcházející sezónu. Pochopitelně mezi nimi nebude chybět ani první mužstvo Plamenů, které vyjede na led již pod vedením nového trenéra Michala Konečného. Kromě tréninků bude součástí přípravy také devět přátelských zápasů. Žďárští diváci se mohou těšit, že sedm z nich uvidí na domácím stadionu.

A budou to samí zajímaví soupeři. Kromě těch tradičních, jako je Pelhřimov, Moravské Budějovice nebo Kolín, uvidí také lákavé derby s aspirantem na postup Havlíčkovým Brodem a poměří své síly se soupeři ze sousedních soutěží. Bude k vidění jak je na tom Velké Meziříčí, které si letos na jaře vybojovalo postup do 2.ligy, ale nakonec ji z finančních důvodů nepřihlásilo a díky spolupráci ze „Sobotkovou“ Třebíčí, přivítají Bouchalky také účastníka druhé nejvyšší soutěže HS Třebíč.

Plán přípravných utkání

úterý 9.8.2016 HC Lední Medvědi Pelhřimov – SKLH Žďár nad Sázavou (18:00)
pátek 12.8.2016 SKLH Žďár nad Sázavou – HS Třebíč (17:00)
úterý 16.8.2016 BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou (?)
čtvrtek 18.8.2016 SC Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou (18:00 v Kutné Hoře)
úterý 23.8.2016 SKLH Žďár nad Sázavou – HC Moravské Budějovice 2005 (18:00)
pátek 26.8.2016 SKLH Žďár nad Sázavou – BK Havlíčkův Brod (18:00)
úterý 30.8.2016 SKLH Žďár nad Sázavou – SC Kolín (18:00)
pátek 2.9.2016 SKLH Žďár nad Sázavou – HHK Velké Meziříčí (18:00)
středa 7.9.2016 SKLH Žďár nad Sázavou - HC Lední Medvědi Pelhřimov (18:00)

Sezóna vypukne slavnostním „zážehem“

Základní část nového ročníku nejvyšší neprofesionální soutěže přinese první zápasy ve středu 14. září a žďárské Plameny ji zahájí na domácím ledě vysočinským derby s loňským účastníkem východní skupiny Moravskými Budějovicemi.

Ještě předtím však proběhne oficiální start sezóny velkou akcí na žďárském náměstí, kde se fanoušci, diváci, návštěvníci, přátelé atd. dozví vše potřebné před zahájením sezóny, proběhne představení mužstev, nového trenéra, nových dresů a snad i dalších novinek a překvapení. Program také doplní zajímaví hosté. Nepůjde však jen o informace, ale také o zábavu, o kterou se bude strat profesionální moderátor a hudební skupina Exit, která složila a nazpívala hymnu žďárských Plamenů.

Doprovodný program bude obsahovat opět střílnu s brankou a pukometem a soutěže pro děti i dospělé. Nebude chybět fanshop s úplně novým zbožím a občerstvení bude zajišťovat ve svém pivním stanu partnerský pivovar Rebel. Celý program akce a detaily se nyní připravují a veškeré podrobnosti budou zveřejněny začátkem srpna, ale termín si rezervujte již nyní. Zážeh Plamenů proběhne v pátek 9. září od 14:00.

Pak se již bude vše podstatné odehrávat na ledové ploše. Po již zmíněné premiéře s moravskobudějovickými Žihadly, pocestují v sobotu 17.9. žďárští hokejisté k letos nejvzdálenějšímu soupeři do Písku. Další sobotu 24.9. se vrátí Plameny na Bouchalky, kde je čeká hned další derby Vysočiny s Pelhřimovem. V 5.kole uvidí žďárští fanoušci reprízu loňského dramatického čtvrtfinále s Kolínem. 7.kolo přinese 12.10. velké derby s Havlíčkovým Brodem, které odehrají Plameny na domácím ledě. Putování základní částí ukončí žďárští hokejisté 25. února v Českých Budějovicích, kde se utkají s nováčkem soutěže HC David Servis Č.Budějovice.

Kompletní rozlosování – 2.liga Střed 2016-2017