V jednání je několik posil, přiznává manažer Šimon. Jak bude rozdělená soutěž ještě neví

Zveřejněno 06.06.2017 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Léto je v plném proudu a i s tím jsou spojeny přípravy na další sezonu. Vedení klubu pracuje na posílení mužstva a dalších organizačních věcech nezbytných pro chod klubu. Manažer SKLH Miloslav Šimon má zájem o pár hráčů, kteří by mohli posílit mužstvo pro nadcházející sezonu. Na jednu novinku se ale fanoušci mohou těšit už teď, zimní stadion ozáří nové osvětlení, včetně zabíleného ledu. Velkou otázkou ale stále zůstává, jakým systémem se bude druhá liga hrát. „Není to vůbec jasné, může to dopadnout jakkoliv,“ přiznává Šimon.

Foto: René Rámiš

Jako každoročně i letos provází léto spekulace o systému a rozdělení druhé ligy. Jaká je aktuální situace?
To bohužel nikdo neví. Tím, že to Technika a Klášterec odhlásily, vzniká velký problém. Navíc vzniká jakási revolta ze strany Dvora Králové, kde chtějí hrát společně s Trutnovem a Vrchlabím. Mám zprávy od pana Žáka z Moravských Budějovic, že Východ hrát taky nechtějí a chtějí zůstat tady, čemuž rozumím.

Může se stát, že dojde k úplnému překopání současného systému?
Je to možné, třeba svaz bouchne do stolu a udělá dvě skupiny po čtrnácti nebo se udělá víc skupin po méně týmech. Bohužel se to nechává na poslední chvíli a pak se to nějak rozhodne.

S jakou variantou byste byl spokojený Vy?
Ve hře je i možnost, že bychom hráli skupinu Východ, ale to samozřejmě nechceme. Pro nás je ideální, abychom hráli tady tu Vysočinu a jižní Čechy. Západ by si rozdělil Prahu, Most, Jablonec a právě tu trojku Dvůr Králové, Trutnov a Vrchlabí. Východ ať hraje třeba sedm týmů a hrají si svoji soutěž, tak jako to dělají několik let.

Klub se začíná poslední roky stabilizovat, v jaké finanční situaci vstupuje do následujícího ročníku?
Touto dobou jsme na tom za posledních jedenáct let, od doby, kdy jsme to s Martinem Krásným převzali asi nejlépe, takže finanční stránka je relativně v pořádku. Samozřejmě to ale stojí na partnerech a můžeme být rádi, že je máme. Nebýt toho, situace by byla úplně odlišná.

V příštím roce budou hrát extraligu kromě mladšího dorostu i starší. Projeví se to v nákladech na chod mládeže?
Peníze, které by správně měli jít na chod A týmu se budou přesouvat do mládeže, bez toho by to nešlo. Znova musím zopakovat, že nebýt partnerů, nemohli bychom tady extraligy mít.

Mohou se fanoušci v příští sezoně těšit na nové tváře?
Pracujeme na příchodu několika hráčů, máme o ně zájem. V některých případech půjde spíše o návraty. S týmem trénuje Martin Jícha, který chce oprášit brusle a určitě dostane opět šanci, s ním i jeho bratr Lukáš Jícha. Dále máme zájem o Davida Březinu, který zatím nemá jiné nabídky a rád by tu hrál. Další navrátilcem by mohl být Martin Lojek, který v Třebíči skončil, zatím jsme se ale na pevno nedomluvili. Ještě jednáme o příchodu jednoho obránce, který patří mezi špičku ve druhé lize a vypadá to zatím nadějně.

Už několik let se jedná o některých úpravách a rekonstrukcích stadionu, jak to vypadá letos?
Teď v létě by se mělo udělat nové osvětlení, protože to stávající je už hodně zastaralé a snažili jsme se o to už dlouho. Letos to konečně vyšlo. Na příští sezonu se chystáme i zabílit led, což určitě diváci uvítají. Jsme dohodnutí s Třebíčí, která na to má techniku a dělá to každoročně, že nám s tím pomůžou. A taky se konečně budou předělávat šatny pro přípravku a třetí třídu, za což jsme opravdu rádi, bylo to již potřeba.