Šéftrenér mládeže Pytlík a jeho tři svěřenci odletí na zkušenou do finského Kärpätu

Zveřejněno 05.05.2017 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Šéftrenér mládeže žďárského SKLH Jaromír Pytlík a tři jeho svěřenci ze žďárského dorostu, budou mít jedinečnou šanci nasbírat zkušenosti v jednom z největších finských klubů, Kärpätu Oulu. Ve Finsku od 12. května společně s jejich vrstevníky budou sbírat pestré tréninkové dávky Jaromír Pytlík ml., Dan Poizl a Jan Klodner.

Hockey talent Center v Telči, které žďárský kouč mladšího dorostu provozuje, přijalo pozvání k návštěvě do Finska. Sportovní ředitel Harri Aho navštívil hráče již dříve během letošní sezony, teď odletí Jaromír Pytlík i se třemi svými svěřenci vyměnit své zkušenosti a poznatky na sever Evropy. "Na tuto trenérskou stáž se moc těším, Hari Aho (otec účastníka MS 2017 Sebastiana Aha) nás nedávno navštívil v Telči a sledoval naše tréninky v hokejové akademii a pozval nás do tréninkového programu klubu. Karpat je znám výchovou vynikajících mladíků, proto se velmi těším."

Na zkušenou vyrazí i útočník Jaromír Pytlík ml. a obránci Dan Poizl s Janem Klodnerem, kteří v příští sezoně budou obhajovat extraligovou příslušnost žďárského staršího dorostu.