Rozlučka vítězná! Plameny oslavily postup do extraligy výhrou!

Zveřejněno 31.03.2017 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Warriors Brno
B4, pátek 31.3.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Warriors Brno ZNS - WBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Pachl, Marek, Klodner, Poizl, Geba, Budín, Melichar – Březina, Koudelka, Faizrakhmanov, Pytlík, Jirčík, Cibula, Gergel, Berčík, Nagy, Nečas, Puczek
Warriors Brno: Borský – Klimeš, Miloš, Daněk, Pípa, Rafaj, Macháň – Bernovský, Koryčanek, Mudrych, Kudrna, Kunst, Malý, Jedlička, Bocian, Šmahel, Antoňů, Klenec
Branky a nahrávky: 41. Pytlík (Faizrakhmanov), 52. Nagy (Faizrakhmanov), rozh. náj. Nagy – 15. Mudrych (Klenec), 42. Mudrych. Rozhodčí: Suchý - Dvořák, Klouda. Vyloučení: 5:4 navíc Nečas (ZNS) 5+OK, Klenec (WBR) 5+OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 200. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - To byla paráda! Plameny dnes sice dlouhou dobu tahaly za kratší konec, ale nakonec v nájezdech dokázaly otočit. To vše za skvělé podpory fanoušků, kteří si poté užili společnou oslavu postupu. Sezona tak byla zakončena důstojnou tečkou, ještě jednou děkujeme za podporu!

Foto: Pavlína Havelková Horká

Reportáž

Vstup do utkání byl z obou stran velice opatrný, ale první šanci měl v páté minutě Nečas, toho vychytal Borský. V desáté minutě se nechal do konce zápasu zbytečně vyloučit právě Nečas a pětiminutovou přesilovku hosté využili. Pěknou přihrávku mezi kruhy dostal Alex Mudrych, který z první vymetl šibenici žďárské branky - 0:1. Ve zbytku první třetiny se Warrior dostával více před Radostu, ale druhou branku nepřidal.

Druhou třetinu už ale ovládli domácí hokejisté, tedy co se týče alespoň dění na ledě a šancí. První měl Koudelka, který dorážel puk mezi betony Borského, ale neuspěl. Další obrovskou šanci měl Pytlík, který ujel do samostatného úniku, ale Borský opět hosty podržel. Další skvělý zákrok si Borský připsal po individuální akci Nagyho, který se prokličkoval až před něj, ale i tentokrát uspěl hostující brankář.

Až ve třetí třetině to tam Plamenům spadlo, poté co byl do konce utkání vyloučen Klenec a na trestnou lavici zamířil i Malý, využili žďárští hokejisté dvojnásobnou přesilovou hru. Ze třetí třetiny uběhlo pouhých dvaačtyřicet sekund a střelou z první překonal z pravého kruhu Jaromír Pytlík - 1:1.

Jenže Warrior se dostal do vedení o minutu později. Ve vlastním oslabení se za obranu domácích prokličkoval Alex Mudrych a kličkou do forhandu překonal i Radostu - 1:2. Plameny poté tlačily, ale k vyrovnání to vedlo až ve dvaapadesáté minutě, kdy krásnou přihrávku Fajzrachmanova doklepl do prázdné branky Martin Nagy - 2:2.

O vítězi musely rozhodnout až nájezdy, ve kterých se za Plameny postupně trefil Fajzrachmanov, Pytlík a na závěr Nagy. Radosta za svá záda propustil pouze nájezd Bernovského a o vítězi bylo jasno.

Poté si starší dorostenci užili oslavy postupu se skvělými fanoušky, kteří na Bouchalky dnes dorazili!

Fotogalerie