Starší dorost dnes doma otevře extraligovou kvalifikaci

Zveřejněno 17.03.2017 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou HC Slezan Opava
B1, pátek 17.3.2017 19:30 Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Slezan Opava ZNS - OPA
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Starší dorostenci v pátek večer na domácím ledě přivítají v prvním kole kvalifikace o extraligu Slezan Opava, tedy vítěze nadstavbové části na Východě. Následně žďárské Plameny odehrají ještě čtyři kola, během nichž se rozhodne o dvou extraligových účastnících do další sezony. Druhým soupeřem bude brněnský Warrior.

Foto: Petr Nedvěd

ROZHODNE KVALIFIKACE

Žďárští starší dorostenci se od pátku poperou o extraligovou příslušnost. Následující čtyři kola budou extrémně důležitá, vlastně celá sezona stojí na těchto posledních bojích. Základní část prošli svěřenci s jednou jedinou porážkou, nadstavbu starší dorost zakončil na druhém místě, ale jistotu postupu do kvalifikace měl již tři kola před koncem.

Do závěrečné bitvy vstoupí Žďár společně s brněnským Warriorem a Opavou. „Brněnský tým známe, víme jak hrají a co hrají a co od nich očekávat,“ říká kouč staršího dorostu SKLH Radoval Biegl. „Zatímco Opava to je velká neznámá, nějaké informace se sice k nám dostaly, ale teprve uvidíme jak moc jsou relevantní.“

BUDE TO BOJ

S brněnským Warriorem odehrály Plameny v letošní sezoně již šest vzájemných duelů, z toho se z vítězství čtyřikrát radovali žďárští hokejisté, naposledy dokonce tým z Vysočiny vyhrál na brněnském ledě 9:3. V kvalifikaci to ale bude i psychický boj a vzhledem k tomu, že se hrají pouze čtyři kola, není moc prostorů na chybu. „V první řadě očekávám obrovskou bojovnost a nasazení. Bude důležité, aby hráči plnili pokyny, abychom zlepšili koncovku oproti posledním dvěma zápasům, rozhodne určitě i obětavost,“ prozrazuje svá očekávání před kvalifikací kouč starších dorostenců Radovan Biegl.

Žďárští mladíci také věří, že budou mít i podporu fanoušků, která by jim k vysněnému postupu do extraligy pomohla. „Hodně by nás posouvala dopředu podpora fanklubu, kdyby teď v pátek aspoň část přišla klukům zafandit bylo by to super, rozhodně jim předvedou bojovný a skvělý hokej,“ přeje si Biegl.

VELKÁ ŠANCE PRO PLAMENY

Z těchto tří soupeřů vzejdou dva šťastní, kteří se v následujícím ročníku posunou mezi elitu a na jednoho zbyde černý Petr. Pro žďárský hokej je to jedinečná šance, aby měl obě dorostenecké kategorie na extraligovém poli. Navíc vzhledem k přesvědčivým výkonům po celou sezonu mají starší dorostenci velikou šanci postoupit.

Program kvalifikace o postup do NOEN extraligy staršího dorostu:
| Pátek 17.3., 19:30h B1: SKLH Žďár nad Sázavou – HC Slezan Opava
| Neděle 19.3. 2017 B2: HCM Warrior Brno – SKLH Žďár nad Sázavou
| Neděle 26.3. 2017 B3: HC Slezan Opava – SKLH Žďár nad Sázavou
| Pátek 31.3. 2017 B4: SKLH Žďár nad Sázavou – HCM Warrior Brno

| Neděle 26.3. 2017 B3: HC Opava - SKLH Žďár nad Sázavou 14:30