Série se dnes stěhuje do narvaných Bouchalek, srovnají Plameny krok?

Zveřejněno 14.03.2017 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havlíčkův Brod
ČF2, úterý 14.3.2017 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod ZNS - HBR
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Po prvním čtvrtfinále Plameny teprve poprvé v letošním play-off prohrávají. Srovnat krok se dnes žďárští hokejisté pokusí před zaplněným hledištěm na Bouchalkách, které vidělo porážku Plamenů naposledy 1. října. Bruslaři ale udělají vše pro to, aby tuto sérii domácí nedobytnosti přerušili. V případě úspěchu by žďárští hokejisté nejen srovnali stav série, ale dostali se do lepší herní pohody. Nervy drásající duel startuje od osmnácti hodin!

PIKANTNÍ BITVA OKOŘENĚNÁ PLAY-OFF

Souboje Plamenů s Havlíčkovým Brodem mají samy o sobě vysokou prestiž, teď je vše vynásobené vyřazovacími boji. Bruslaři mají žďárským hokejistům navíc co vracet, protože v základní části nedokázali ani jednou zvítězit. Už první čtvrtfinále ukázalo, že to bude velice vyrovnaná série a rozhodovat budou maličkosti. Co rozhodně nebude chybět tak skvělá atmosféra, na nedělní zápas se přišlo do havlíčkobrodské Kotliny podívat 1 809 diváků. Velkou měrou se ale o tuto návštěvu zasloužili žďárští fanoušci, kterých k zápasu přijelo více než tři stovky.

I v návštěvnosti měli navrch během základní části Plameny, v obou domácích zápasech přišlo na derby více diváků i přes to, že se hrálo ve středu, zatímco v Havlíčkově Brodě v sobotu. Poprvé tak havlíčkobrodští fanoušci dokázali překonat, alespoň nejnižší návštěvu derby ve Žďáře. Pro fanoušky Plamenů je teď výzva překonat nedělní osmnáctistovku a vytvořit svým hráčům doslova elektrizující atmosféru, která žďárské hokejisty dovede k vyrovnání série.

BRUSLAŘI PROLOMILI PROKLETÍ A PRVNÍ ČTVRTFINÁLE VYHRÁLI

Byl to zápas, kterému nic nechybělo. V první třetině měli více ze hry domácí, kteří dokonce zahodili dvě trestná střílení. Od druhé třetiny se utkání začalo více vyrovnávat, ovšem po individuální chybě přišlo vedení Bruslařů, které ještě před druhou přestávkou dokázali navýšit. Nástup do třetího dějství byl ze strany Žďáru famózní a dvěma slepenými brankami dokázal srovnat. Šest minut před koncem rozhodla velice sporná branka domácích, když v brankovišti Žďáru leželi hráči Havlíčkova Brodu, ale branka byla uznána. Žďárští se nechali v závěru zbytečně vyloučit, čímž zhasla naděje na srovnání, do odkryté klece při powerplay kosmeticky upravil skóre Přidal.

| Neděle 12.3. 2017 ČF1: BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou 4:2

PLAMENY SE MOHOU OPŘÍT O DOMÁCÍ PROSTŘEDÍ

Z Bouchalek se pro letošní sezonu stala nedobytná tvrz. Od pátého kola základní části, zde nedokázal vyhrát žádný tým, ani v play-off Trutnov. Pokud by se to ale Bruslařům podařilo, do Kotliny by si odvezli pro ně velice nadějné vedení 2:0. Pro Plameny ale ani po venkovní porážce nic nezměnilo, v roli favorita jsou jednoznačně havlíčkobrodští hokejisté. A pokud by Plameny na domácím ledě udrželi i v úterý neporazitelnost, mohou jet na led rivala s daleko větším klidem a psychickou výhodou. I nervy budou hrát v průběhu série svou roli. Další skvělý zápas plný atraktivních a napínavých či vyhrocených momentů začíná v úterý v 18 hodin.

VSTUPENKY V PŘEDPRODEJI

Jak jsme již mnohokrát uvedli, očekává se o úterní zápas enormní zájem diváků. Proto je možné si již od pondělního rána zajistit vstupenky v předprodeji, který probíhá v prodejně hokejových potřeb „SobiSport“ vedle hlavního vchodu do stadionu a to v pondělí a v úterý mezi 9:30-12:00 a 13:00-17:00 hodin.

Cena vstupenek na všechna domácí utkání čtvrtfinále byla stanovena na 70,- Kč, pro registrované členy fanklubu 50,- Kč. Na zápasy play-off neplatí sezónní permanentní vstupenky, naopak desetizápasové vstupenky „TEN“ zůstávají v platnosti do jejich vyčerpání. Pokladna zimního stadionu bude opět otevřena dvě hodiny před utkáním. Diváky vyzýváme, aby přišli pokud možno opravdu včas a před takovýmto zápasem obzvláště.

Opět budou posílené parkovací plochy u zimního stadionu o autocvičiště, ale vzhledem k očekávanému vysokému počtu brodských fanoušků cestujících na utkání auty, budou i tato zřejmě brzy obsazena, proto využívejte také parkoviště před fotbalovým stadionem.

PROGRAM ČTVRTFINÁLE PLAY-OFF


| úterý 14.3.2017 18:00 SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod
| čtvrtek 16.3.2017 18:00 BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou
| sobota 18.3.2017 17:30 SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod (nebude-li rozhodnuto)
| pondělí 20.3.2017 18:00 BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou (nebude-li rozhodnuto)

Čtvrtfinálové série Západ/Střed
| HC Kobra Praha - HC Vrchlabí 0:1 (3:4)
| BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou 1:0 (4:2)
| HC Tábor - HC Vlci Jablonec nad Nisou 0:1 (1:2)
| SHC Klatovy - HC Moravské Budějovice 2005 1:0 (5:2)

Semifinálové série Východ
| HC RT TORAX Poruba - HOKEJ ŠUMPERK 2003 1:0 (5:4)
| VHK ROBE Vsetín - SHK Hodonín 0:1 (2:3)