Na Bouchalkách dnes mladší dorostenci zabojují o semifinále extraligy

Zveřejněno 10.03.2017 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou HC Vítkovice Ridera
ČF2, pátek 10.3.2017 15:15
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Vítkovice Ridera ZNS - VIT
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Ve středu zadělali mladší dorostenci na pro Žďár prozatím nevídaný úspěch. Dnes totiž můžou jako první ročník projít přes první kolo extraligového play-off. Nepovedlo se to dokonce ani generaci Martina Nečase nebo Tomáše Havránka. Po výhře 3:1 z ledu ostravské ČEZ Areny má žďárská nejmladší dorostenecká kategorie rozhodně důvod mít sebedůvěru, Vítkovičtí hokejisté ale rozhodně nenechají kůži zadarmo. Přijďte se podívat na vrcholový mládežnický hokej, zápas začíná v 15 hodin a 15 minut.

Foto: Petr Nedvěd

Zatím jediné play-off, které žďárští dorostenci v extralize hráli proti Plamenům také postavilo celek ze Slezska, tenkrát to byl Třinec. Oceláři ale před dvěma lety nedali Žďáru sebemenší šanci a po prohrách 7:0 a 5:1 Plamenům sezona skončila. Co stojí za zmínku, že se už před dvěma lety objevil v této sérii Jaromír Pytlík, kterému v té době bylo teprve třináct let, stejně tak i Michal Trejbal.

Právě Michal Trejbal otevřel s Vítkovicemi skóre celé série a zařídil parádní vstup do utkání na ledě soupeře. Svou branku přidal i nejlepší střelec základní části a nadstavby skupiny B Jaromír Pytlík. Plameny tak nechaly zapomenout na zápornou bilanci vzájemných zápasů s Vítkovicemi, teď se počítají už jenom z play-off.

| Středa 8.3. 2017 ČF1: HC Vítkovice Ridera - SKLH Žďár nad Sázavou 1:3

Na straně Žďáru dnes bude hrát psychická výhoda, ale doufejme i divácká podpora, protože si ji mladé Plameny zaslouží a v případě postupu by se jednalo o skvělý úspěch.

| Pátek 10.3. 2017 ČF: SKLH Žďár nad Sázavou - HC Vítkovice Ridera 15:15

| FOTOGALERIE Z PRVNÍHO ČTVRTFINÁLE