Plameny nedaly Trutnovu šanci a postupují do dalšího kola

Zveřejněno 05.03.2017 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Trutnov
OF5, neděle 5.3.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Trutnov ZNS - TRU
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva "C", Beneš "A", Vítek M., Smejkal, Hort, Rašner, Kolda – Červenka, Kunstmüller "A", Vítek D., Bureš, Kuřítko, Gregar, Čech, Střecha, Krupka, Kaňka, Juráň, Jícha
Trutnov: Jeschke – Píša, Poul "A", Abrahám, Beneš, Junek, Vácha, Bezděk – Půlpán A. "C", Ukhin, Fedulov, Půlpán T., Kastner, Chytráček "A", Zahradník, Hnik, Smékal, Tatar, Janoušek, Hlaváček, Konečný
Branky a nahrávky: 1. Červenka (Kunstmüller, Pleva), 8. Bureš (Kuřítko, Jícha), 31. Gregar (Staněk, Hort), 33. Pleva (Beneš), 53. Bureš (Jícha, Řehoř) – 58. Půlpán T. (Chytráček, Fedulov). Rozhodčí: Barek – Potůček, Špringl. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 415. Střely na branku: 36:18 (13:5, 12:4, 11:9). Průběh utkání: 5:0, 5:1.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Žďárští hokejisté dnešní úkol zvládli na jedničku. Před zaplněnými Bouchalkami nedali Trutnovu žádnou šanci, již od první minuty bylo jasné, kdo bude dnes na ledě pánem a nic se na tom do konce zápasu nezměnilo. Blízko k čistému kontu byl Milan Řehoř, ale ani inkasovaná branka na radosti z postupu žďárských hokejistů nenechala následky. Plameny si pak na ledě vychutnaly mohutné oslavy s téměř patnáctistovkou diváků.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Vstup do zápasu byl pro žďárské hokejisty z říše snů, protože po šestnácti vteřinách rozjásal natěšené publikum střelou z mezikruží pod horní tyčku Martin Červenka - 1:0. Obrovskou šanci měl ve třetí minutě Gregar, který dorážel do poloodkryté klece, ale Jeschke hosty zachránil. Radost z dvoubrankového vedení si žďárští hokejisté vychutnali v osmé minutě, kdy střelu Kuřítka dorazil do prázdné branky Lukáš Bureš - 2:0.

Plameny poté neproměnily dvě přesilové hry v krátké době a do hry se dostali i hosté. V přesilové hře se nejrychleji dostal k odraženému puku Aleš Půlpán, který se ocitl úplně sám před Řehořem, ale na toho klička do forhendu neplatila.

První polovina druhé třetiny byla hodně vyrovnaná, ačkoliv trutnovští hokejisté v ní měli dvě možnosti početní výhody, ale ani jedna se jim nepovedla a Plameny pohodlně vyhazovaly jeden puk za druhým. V polovině utkání po sérii šancí udeřil střelou z pravého kruhu Martin Gregar na jehož ránu k pravé tyčce Jeschke nedosáhl – 3:0. Žďárští hokejisté dostali klid na hokejky a začal festival útočných akcí. Nejprve se před Jeschkem ocitl zcela osamocený Červenka, ale toho hostující brankář fantastickým zákrokem lapačkou vychytal.

Ve třiatřicáté minutě se od modré čáry napřáhl Petr Beneš, jehož střelu Jeschke vyrazil jen před sebe, což byla chyba, protože před brankovištěm stál důrazný Martin Pleva, jenž nadvakrát dorazil puk do sítě. – 4:0. V závěru druhé třetiny se dostal do samostatného úniku Střecha, ale svoji kličku do forhandu nedokázal zasunout k tyčce. Těsně před sirénou tečoval úplně sám před Jeschkem kotouč Juráň, ovšem puk spadl na horní síťku branky.

Ve třetí třetině si žďárští hokejisté užívali vedení, ale dobrou šanci měl Ukhin, který se po vhazování dostal před Řehoře, ten ale mezírku mezi betony nenechal. Skvělou atmosféru na stadionu podpořila pátá branka do sítě Trutnova. Nahození Lukáše Jíchy od pravého mantinelu tečoval těsně před hostujícím brankářem za jeho záda Lukáš Bureš. – 5:0.

O čisté konto přišel Milan Řehoř až dvě a půl minuty před koncem. Domácí obrana nedokázala vyhodit puk a po této chybě se dostal před žďárského brankáře úplně osamocený Chytráček, který uvolnil Tomáše Půlpána, jenž jen dorazil do prázdné branky – 5:1.

Plameny postupují po pěti zápasech do dalšího kola. Série to byla hodně napínavá, ale postup žďárských hokejistů je zcela zasloužený. Fanoušci se dost možná dočkají pikantního derby, protože dle neoficiálních propočtů by dalším soupeřem měli být Bruslaři z Havlíčkova Brodu. Druhým nejpravděpodobnějším soupeřem je Tábor, se kterým se Plameny setkaly v posledních letech několikrát.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Já myslím, že jsme dneska konečně ukázali to, co v nás je. Asi rozhodla naše fyzická kondice, máme čtyři vyrovnané lajny. Hráli jsme to, co jsme si řekli, dneska to byl perfektní výkon, fantastičtí diváci a nemohli jsme chtít víc. Před Trutnovem klobouk dolů, mají tam šikovné hráče, ale bylo na nich vidět, že toho mají plné zuby. Po našich dvou gólech rozhodně hrála roli i psychika. My jsme v každém zápase v první třetině vedli, tentokrát jsme ale i ve druhé třetině předvedli perfektní výkon a myslím, že soupeř potom viděl, že nemá šanci.“

.

Aleš Půlpán
Aleš Půlpán (trenér HC BAK Trutnov):

„My jsme nastoupili zase špatně do zápasu, bylo na domácích vidět, že chtějí postoupit a bylo jich plné hřiště. Dostali jsme hodně rychlou branku, což nás posadilo na zadek, pak jsme se chtěli zvedat, jenže domácí hráli výborně. Po druhé brance se ta hra vyrovnala, měli jsme tam dvě šance, které jsme mohli proměnit, bohužel to tam nespadlo. Třetí gól víceméně rozhodl zápas, domácích byl plný led a dnes to od nás nebyl příliš dobrý zápas. Série byla výborná, byly to velmi vyrovnané zápasy. Rozhodla zkušenost, mají výborné hráče, šikovné na puku a hráli výborně. Gratuluju k postupu a doufám, že to dotáhnou co nejdál, i přesto, že nás porazili.“

Fotogalerie