„Gólman zdřevěněl, a tak jsem šel do kličky,“ popisuje svoji úvodní branku utkání Martin Gregar

Zveřejněno 04.03.2017 | Barbora Hronková, Miroslav Vybíral
T R U T N O V - V pátek čekalo na týmy HC Trutnov a SKLH Žďár nad Sázavou již čtvrté utkání play-off. Fanoušci mohli vidět tradičně vyrovnaný hokej, ve kterém po většinu utkání vedli hosté, ale domácí stihli do konce základního času vyrovnat. Proto následovalo prodloužení, v němž byly úspěšnější Plameny. To pro ně také znamená, že pokud se jim podaří v neděli vybojovat čtvrté vítězství, postoupí do dalšího kola.

Duel byl pro oba soupeře klíčový. Znamenal by buď vyrovnání série play-off na 2:2, nebo odskok Plamenů na 3:1, což by byl předposlední krok k jejich vítěznému postupu! Na konec v prodloužení rozhodl Tomáš Střecha, že svůj bod si zaslouží Plameny. „Do zápasu jsme vstoupili dobře, podařilo se nám dát dva docela rychlý góly a to vedení 2:0 nás uklidnilo. Ale zase na druhou stranu po tom druhým gólu, co jsme dali, jsme trošičku přestali hrát a to se nám docela vymstilo. Do konce zápasu to domácí stihli srovnat, ale naštěstí to na konci prodloužení Střechyč pěkně vymetl. Ale je to dobrý - máme třetí bod, to je to, pro co jsme sem jeli. Doufám, že to v neděli ukončíme,“ komentuje utkání za svého pohledu Martin.

Právě „Gregy“ má na svědomí první branku utkání, kterou vstřelil hned ve třetí minutě zápasu. „Tam se mi povedlo ujet - jeli jsme s Rašim (Adam Rašner - pozn. red) dva na jednoho, já jsem celou dobu čekal, až se mi otevře a já mu to budu poct přihrát. Ale jel k němu bek, tak jsem to zkusil vyřešit sám. A protože jsem věděl, že ten gólman zdřevěněl, a tak jsem šel do kličky. Povedlo se mi to a jsem za to rád,“ popisuje svoji povedenou akci žďárský útočník.

Na páteční utkání vyjely hned dva autobusy plné fanoušků. Těm plamenný výkon udělal velkou radost a všichni společně si na konci zapěli „Povstaň jsi-li Žďáráááák“! „Fanoušci byli fantastičtí, musím za to poděkovat, protože v takovém počtu se vláčet do Trutnova, to je něco neuvěřitelnýho. Oni už to vlastně předvedli i minulou sezónu v Kolíně, a jestli to bude pokračovat celý play-off, tak to bude skvělý! Strašně jim děkujeme, je to pro nás šestej hráč na hřišti,“ mluví k žďárským fanouškům Martin Gregar.