Mládež čeká náročný víkend. Starší dorostenci zvou fanoušky na neděli

Zveřejněno 09.12.2016 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Během tohoto víkendu si mladé Plameny neoddechnou. Na programu mají všechny tři kategorie po dvou zápasech. Mladší dorostenci již první odehráli ve čtvrtek. Na neděli zvou starší dorostenci hokejové příznivce na svůj důležitý zápas v boji o extraligu

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

JUNIOŘI

Junioři mají za sebou třízápasovou sérii porážek a určitě by ji chtěli zlomit. Jenomže to budou mít hodně těžké. V pátek cestují k „předzápasu“ sobotního utkání „A“ mužstva do Písku, který aktuálně okupuje čtvrtou příčku tabulky a na sedmý Žďár má propastný devatenáctibodový náskok.

Ani nedělní domácí duel proti Chrudimi nebude snadný, protože Východočeši jsou jen o jednu příčku a jeden bod za Pískem. Navíc s oběma soupeři mají žďárští mladíci jednoznačně negativní bilanci a v předchozích čtyřech zápasech s těmito protivníky nedokázali získat ani jediný bod.

Pátek 9.12.2016 17:30 – IHC Písek : SKLH Žďár nad Sázavou
Neděle 11.12.2016 14:15 – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Chrudim

Tabulka Ligy juniorů.

STARŠÍ DOROST

Starší dorostenci vstoupili minulý týden úspěšně do nadstavbové části o postup do extraligy. Po vítězství 6:1 v Kladně se aktuálně dělí o první místo s brněnských Warriorem. V pátek čeká Bieglovy svěřence, stejně jako juniory a v sobotu „áčko“, cesta do jižních Čech, konkrétně do Tábora.

Velmi důležitý duel sehrají starší dorostenci v neděli na domácím stadionu, kdy se utkají s již zmíněným Warriorem Brno. Na tento zápas, který bude v celkovém účtování pro postup jeden z těch klíčových, přijde mladé Plameny povzbudit také žďárský fanklub a srdečně na něj zveme rovněž všechny ostatní hokejové příznivce. Stejně jako na všechna mládežnická utkání, je i na toto VSTUP ZDARMA a začíná v neděli v 17:15.

Pátek 9.12.2016 15:45 – HC Tábor : SKLH Žďár nad Sázavou 2:4

Neděle 11.12.2016 17:15 – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Warrior Brno

Tabulka Ligy staršího dorostu.

MLADŠÍ DOROST

Nejmladší dorostenecká kategorie zahájila svůj zápasový program již ve čtvrtek. Ve velmi pohledném a rychlém zápase vysoké hokejové úrovně, se nakonec z vítězství radovali hosté z Jihlavy. Dukla se ujala vedení v první třetině a Žďárští ještě brankou Pytlíka dokázali do první sirény srovnat. Ve druhé třetině však šli mladíci z metropole Vysočiny znovu do vedení a přes řadu velkých šancí již domácí na vyrovnání nedosáhli.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Dukla Jihlava 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) U zápasu najdete také fotogalerii z tohoto utkání.

Účinkování ve finálové skupině extraligy není rozhodně snadné a na hráče čeká jedno mimořádně těžké utkání za druhým. V neděli vyjedou žďárští borci do Zlína na led momentálně třetího celku tabulky, jenž má za sebou devět výher z posledních deseti utkání.

Neděle 11.12.2016 12:00 – HC PSG Zlín : SKLH Žďár nad Sázavou

Tabulka ELIOD extraligy mladšího dorostu.