Plameny přivítají v sobotu Písek

Zveřejněno 28.10.2016 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou IHC Králové Písek
11., sobota 29.10.2016 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - IHC Králové Písek ZNS - PIS
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – V sobotu sehrají žďárští hokejisté třetí zápas během jednoho týdne a přivítají na svém ledě IHC Písek. Soupeře, který letos jako první porazil Plameny a to hned poměrně výrazně. Proto má Konečného družina Jihočechům co vracet.

Letošní vzestup Písku

Oproti loňské sezóně jsou na tom letos Písečtí o poznání lépe. Vstup do soutěže jim sice nevyšel úplně podle představ díky porážce v Nymburku (5:2), ale vše si vynahradili hned v dalším zápase. První utkání Plamenů v nové sezóně na soupeřově stadionu se proměnilo pro žďárské hokejisty v noční můru. Nejen to, že si od Otavy vezli k Sázavě pořádný brankový příděl (8:3), ale navíc dva hráči skončili v nemocnici. Libor Střecha a Martin Čech se doposud na led nevrátili a u prvně jmenovaného, se to už minimálně letos ani neočekává.

Vysokou domácí výhru Písku vystřídala porážka 4:2 v Moravských Budějovicích, ale potom následovala čtyřzápasová vítězná série, během které neztratili Jihočeši ani bod a dokonce deklasovali favorizovaný Kolín vysoko 11:4. Úspěšnou jízdu poněkud přibrzdil Tábor, jenž v jihočeském derby nadělil Písku čistého „bůra“ (5:0). Ale hned nato si fanoušci IHC zlepšili náladu vítězstvím nad Havlíčkovým Brodem 4:3 po samostatných nájezdech. Zatím poslední utkání hrál Písek doma s Nymburkem a z něj vyšel vítězně lídr soutěže (1:5).

Silný kádr IHC

Na dobrých výsledcích IHC se pod vedením trenéra Karla Slabého, statisticky nejvíce podílí čtveřice nejproduktivnějších útočníků Josef Urbanec (8+9), Jan Sýbek (7+7), Filip Vlček (6+6) a Jakub Šuhaj (3+8). Mezi obránci sbírají nejvíce kanadské body Pavel Procházka (2+4) a Milan Hřebíček (3+2). Vše jistí v brankovišti Luboš Kadlec a Václav Pipek.

Vyrovná skupina Střed

Postavení v tabulce favorizuje v nadcházejícím zápase Písek, kterému patří čtvrtá příčka se čtyřbodovým náskokem na sedmý Žďár. Ovšem tabulka i výsledky skupiny střed je letos mimořádně vyrovnaná. Není nouze o překvapivé výsledky a dá se říci, že kdokoli může porazit kohokoli. To dává soutěži ještě větší dramatičnost a náboj. Každý zápas je velmi důležitý a každý bod se počítá. Dá se říci, že každý zápas se hraje prakticky o tři body. V sobotu se může v případě vítězství dotáhnout Žďár na Písek na rozdíl jediného bodu, ale pokud prohraje, získá IHC již sedmibodový odstup.

Vybavte se ve fanshopu

Pro fanoušky bude opět připraven stánek s programy a klubovými suvenýry. Nyní je nově v sortimentu celá nová kolekce „Hoříme hokejem“. Najdete v ní parádní značková trička, zcela nové šály, kšiltovky, propisky, řehtačky, přívěšky a další pěkné věcičky. K dispozici budou také nové dresy, které je možné si objednat s vlastním jménem a číslem.