„Špatný, špatný, …“ nenacházel lepších slov k sobotnímu zápasu navrátilec Plachý

Zveřejněno 26.09.2016 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – V sobotu žďárské Bouchalky přivítaly soupeře z jihozápadní Vysočiny HC Lední Medvědi Pelhřimov. Od zápasu se dalo očekávat ledacos, ale to co bylo na žďárském stadionu k vidění, nečekali asi ani ti největší pesimisté. Duel nám shrnul bývalý žďárský kapitán Jiří Plachý, který v tomto utkání zažil po více než roční pauze comeback do dresu s „Ž“ na hrudi. Foto: Jan Škárka

První dvě třetiny byly pro domácí tým peklo. Pravděpodobně na tom má i svoji zásluhu počet nehrajících členů kádru - číslo, které zápas od zápasu roste. Ale bylo jasné, že to není jediný problém plamenného celku. Poslední třetina nesla náznaky zlepšení, nicméně odpárat si své dvoutřetinové zaváhání Plameny už nestihly. Nakonec utkání skončilo 2:5. Ani radost z toho, že se po dlouhém čase vrátil Jiří Plachý, Žďáru nepomohla. Jak viděl souboj on? „Špatný, špatný, … špatnej začátek, přebruslovali nás, byli rychlejší a rychle to otáčeli. Ani to štěstí trošku nestálo na naší straně a nešlo nám to na hokejky. Pelhřimov vyhrál zaslouženě - byli lepší na všech postech.“

Asi před rokem a půl se Jiří Plachý rozhodl opustit červeno-bílý dres po osmnácti odehraných sezónách. Výkonný útočník a kapitán s číslem 55 na zádech byl týmu velkou oporou a jeho odchod byla pro klub velká ztráta. „Rozhodl jsem se, že už to není ono, že prostě skončím. Potom jsem si řekl, že si zkusím zahrát krajský přebor, a ten jsem hrál rok,“ okomentoval svoji situaci Jiří. „Letos jsem si usmyslel, že zkusím s klukama trénovat. Bohužel jsem se hned na druhém tréninku zranil, takže jsem začal opět trénovat zhruba až před deseti dny a to je nějakých šest tréninků a bez jediného zápasu. Takže to pro mě bylo dneska nastoupení do rozjetého vlaku a bohužel se to nepovedlo,“ pokračuje smutně. Pro Žďár je teď důležitou posilou, zvlášť při nedostatku hráčů, kteří chybějí většinou kvůli nemocem nebo zraněním.

Jak dlouho zůstane, to sám Plachý neví. Pravděpodobně to rozhodne až čas. Ale tým i fanoušci mohou jenom doufat, že si bývalého kapitána tento sport a tento klub znovu podmaní a on zůstane co nejdéle. „Já nevím, to záleží… Budu s klukama dál trénovat a jak to bude vypadat se zápasy, to teprve uvidíme,“ říká neurčitě „Plášek“.

A jak to s exkapitánem bude vypadat další zápasy? „Příští zápas je ve hvězdách, já nevím, vždy se domlouvám, jak to bude dál. Teď jsem vypomohl, protože byli zranění a jak to bude potom, to nevím. Trénovat budu dál a zápasy, to se uvidí.“ Takže, jestli se objeví už ve středu v Jindřichově Hradci, zatím nevíme.