Mladší dorost pokračuje ve vítězné jízdě a do soutěže vstoupili také junioři

Zveřejněno 25.09.2016 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Tento víkend se do soutěží zapojily již všechny mládežnické kategorie. Po mladších i starších dorostencích, odstartovala také liga juniorů. Po loňském postupu z krajské ligy se nejstarší mládežnické kategorii jako nováčkovi v soutěži, její start poměrně vydařil. Ve skvělé vítězné jízdě pokračovali extraligoví mladší dorostenci. Naopak jejich starší kolegové vyšli tentokrát bodově naprázdno.

Foto: Juniorský hokej

JUNIOŘI

Po dorosteneckých soutěžích, odstartovala v pátek také liga juniorů. Žďárští po loňském postupu v roli nováčka nestačili v úvodním duelu na favorizovanou Třebíč a z ledu Horácké Slavie se vrátili s porážkou 7:2. Ovšem nedělní utkání již vypadalo jinak a svěřenci kouče Kulíška si po domácí výhře nad HC Krkonoše 4:3, připsali první tři body do tabulky.

SK HS Třebíč - SKLH Žďár nad Sázavou 7:2

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Krkonoše 4:3

STARŠÍ DOROST

Obě dorostenecké kategorie měly tento týden na programu pouze jedno utkání. Svěřenci trenéru Biegla a Šejby cestovali v neděli do Nového Města nad Metují s cílem navázat na dvě vítězství v minulém týdnu. Ovšem vyhrát bez vstřelené branky lze jen těžko a tak se vraceli žďárští mladíci od Metuje bez bodu a s porážkou nejtěsnějším možným rozdílem.

HC Nové Město nad Metují - SKLH Žďár nad Sázavou 1:0

MLADŠÍ DOROST

ELIOD extraliga mladšího dorostu pokračovala v neděli již šestým kolem a mladé Plameny se vydaly na jih Čech na led posledního celku tabulky Tábora. Roli favorita však žďárští mladíci plnili především svoji herní převahou, kterou ilustruje poměr střel 23:70. Brankově to však šlo hůře, v prvních dvou třetinách se hostům podařilo skórovat pouze po jedné brance. Vyšší gólovou kadenci přidali až ve třetí dvacetiminutovce, kdy třemi trefami definitivně zlomili jakýkoli odpor soupeře. Hattrickem se v tomto zápase blýskl Jaromír Pytlík. Pátá výhra v řadě a další tři body posunuly žďárské mladší dorostence již na druhou příčku extraligové tabulky s jednobodovou ztrátou na vedoucí Hradec Králové.

HC Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou 1:5

DOROSTY POKRAČUJÍ VE STŘEDU DOMA

Díky státnímu svátku, pokračují obě dorostenecké soutěže už ve středu a obě kategorie se představí na domácím ledě žďárských Bouchalek. Od 15:00 budou o prodloužení vítězné série bojovat mladší dorostenci proti Mladé Boleslavi a v 18:00 nastoupí starší dorostenci do zápasu s Warriorem Brno.